Kankaanpään lukiot tarjoavat paikallisille yrityksille erilaisia yhteistyön muotoja

Kankaanpään lukiot tarjoavat paikallisille yrityksille erilaisia yhteistyön muotoja

Nuorissa on paikkakunnan tulevaisuus! Paikallinen yrittäjä / työnantaja, haluaisitko olla mukana tarjoamassa mielekkäitä oppimiskokemuksia lukiolaisille tai etsitkö kenties kesätyöntekijöitä ja tulevia osaajia yritykseesi? Yhteistyötä voi tehdä monella tavalla, lue alta lisää kahdesta yhteistyöideastamme.

Kankaanpään lukiot ovat mukana Pohjois-Satakunnan elinvoimaisuuden ylläpitämisessä. Tahdomme näyttää nuorille, että oma kotiseutu voi olla varteenotettava työllistäjä tulevaisuudessa, vaikka lukion jälkeen lähtisikin muualle korkeakouluopintoihin. Parhaiten sitouttaminen kotiseutuun tapahtuu yhteistyössä paikallisten yrittäjien ja työnantajien kanssa. Teemme yhteistyötä Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkin kanssa ja toivomme, että voimme solmia tiiviin yhteistyöverkon myös seutumme yrittäjien kanssa. Ehdotamme seuraavanlaista yhteistyötä:

Lukio-TET

Käynnistämme tänä lukuvuonna lukio-TETin, joka toteutetaan 27.4. – 3.5.2022. Voisiko yrityksesi tarjota 1-3 päivän mittaista TET -jaksoa lukiolaiselle? Opiskelijalle ei tarvitse keksimällä keksiä työtä, sillä arvokasta tietoa ja ymmärrystä kertyy myös havainnoimalla toisen työtä, toisin sanoen varjostamalla työn tekemistä. Olisiko yrityksessäsi toimihenkilöitä, joiden työtehtäviä lukio-opiskelija voisi varjostaa 1 – 3 päivän ajan? Lukiolaiset suuntaavat jatko-opintoihin ammattikorkeakouluihin ja
yliopistoihin. Haussa on siis työtehtäviä, joihin kouluttaudutaan ko. oppilaitoksissa. Opiskelija voi Lukio-TET:n aikana tutustua useampaan ammattiin tai työpaikkaan oman mielenkiintonsa mukaan. TET-jaksosta tehdään aina sopimus opiskelijan ja TET-paikan antajan välillä. Opiskelijamme ovat itse yhteydessä teihin huhtikuun aikana TET-sopimuksen täyttämistä ja yksityiskohtien sopimista varten. Tämän viestin lopussa olevalla lomakkeella voit jättää meille yhteystietosi, jos kiinnostuit lukio-TETistä.

Ihmeellisen mukava yritysviesti keväällä 2022

Suunnittelemme toukokuulle 2022 Ihmeellisen mukavaa yritysviestiä ja etsimme mukaan yrityskumppaneita. Tarkoitus on, että nuoret kiertävät pienissä ryhmissä paikkakunnan yrityksissä suorittamassa tehtäviä tai haasteita ja kilpailevat samalla toisiaan vastaan viestin voitosta. Tehtävät voivat liittyä yrityksenne todellisiin tehtäviin tai se voi olla yrityksenne tai työelämän haasteisiin liittyvä ongelmanratkaisutehtävä. Rastien tavoitteena on, että lukiolaiset oppivat tärkeitä tietoja ja taitoja
työelämästä. Rastia suunnitellessa kannattaa miettiä, mitä tietoutta lukiolainen rastilta saa ja mikä hyödyttää teitä yhteistyökumppanina. Tehtävät (max. 15min) voivat olla muun muassa:
● Workshop (esim. kehitellään yrityksen uutta hittituotetta – nuorten ideat käyttöön)
● Tieto- tai taitokilpailu
● Asiantuntijan tietoisku / Yritysesittely
● Pikahaastattelu keikka- tai kesätyöhön
● Mainoksen suunnittelu / SOME-postaus (Insta-kuva, vlogipost

Täytä lomake tästä linkistä, jos kiinnostuit osallistumisesta Yritysviestiin tai lukio-TETiin.

Lisätiedot: Kaisa Törmä, opinto-ohjaaja, Kankaanpään Yhteislyseo, p. 044 577 2386, kaisa.torma@kankaanpaa.fi