Honkajoen lukiossa luonto ja ympäristöteot ovat tärkeitä

Ympäristökasvatus mehiläisten hoito

Honkajoen lukio tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia ympäristöalalta. Ympäristökasvatuksen opinnot vahvistavat opiskelijoiden tietoisuutta kestävän tulevaisuuden valinnoista ja siihen liittyvistä uramahdollisuuksista. Ympäristökasvatuksesta voi saada erillisen ympäristökasvatuksen todistuksen suorittamalla vapaavalintaisia ympäristökasvatuksen opintoja. Ympäristökasvatukseen liittyy olennaisesti käytännön tekeminen ja merkittävä osa opinnoista suoritetaan tekemällä ja kokemalla.

Honkajoen lukiossa opiskellaan kädet mullassa, kun luokkatyöskentelyn rinnalla opiskellaan käytännön biologiaa. Lukiolla on tehty huomattavia toimia monimuotoisuuden lisäämiseksi ja koulun alueella kasvaakin runsaasti erilaisia hyötykasveja, kuten omena-, luumu- ja päärynäpuita sekä mustikoita, karviaisia, tyrniä ja herukoita. Joutomaille on perustettu kukkaniittyjä ja koulun lähialueelta löytyy myös mehiläistarha. Mehiläisyhdyskunta takaa kasvien pölytyksen ja on tätä kautta suuressa roolissa sadon tuottamisessa. Tämän lisäksi mehiläispesät toimivat yhtenä opetusta tukevana tekijänä ja koulun oppilaat ovatkin päässeet tutustumaan pesän hoitamiseen ja huoltoon.

Ylen toimittaja kävi vierailulla Honkajoen lukiossa, katso Honkajoen lukion ympäristökasvatuksen tunnelmia lukuvuoden alussa.

 

Kuva: Katariina Kannisto