Honkajoen yhteiskoulun ja lukion oppilaat pääsevät uusiin tiloihin etäopetusjakson päätyttyä

Rehtori Mari Fabig

Honkajoen yhteiskoulun ja lukion uudisrakennus on valmiina ottamaan oppilaat ja henkilökunnan vastaan heti etäopetusjakson päättyessä, eli tämänhetkisen tiedon mukaan maaliskuun lopulla. Opetuksen piti alkaa uusissa tiloissa jo 22.3., mutta koronaohjeistukset venyttävät aikataulua hieman. Muuttoa odotellessa tiloja kalustetaan ja valmistellaan koulutyön aloittamista varten.

Osa vanhasta koulurakennuksesta meni käyttökieltoon kesällä 2018 ja purkuun seuraavan vuoden lopulla. Uusi koulurakennus luovutettiin Kankaanpään kaupungille 18.2.2021. Nyt on siis menossa jo kolmas lukuvuosi poikkeusjärjestelyin opetustilojen suhteen.

– Opetusta on ollut useammassa paikassa ja lisäksi on pitänyt varoa vanhan koulun ja Honkalan välissä ollutta rakennustyömaata. Oppilaat ja opettajat ovat joustaneet hienosti ja sillä on ollut valtavan iso merkitys, kiittää yhteiskoulun rehtori Mari Fabig.

Muuton jälkeen koulu toimii kolmessa rakennuksessa, joista uudisrakennus ja Honkala, jossa sijaitsee esimerkiksi viime kesänä kunnostettu ruokala, on yhdistetty katoksella. Samalla tontilla on teknisen työn tila. Vanhan koulun jäljellä olevaa osaa ei ainakaan tässä vaiheessa pureta, mutta varsinaisesti koulun käytössä tila ei enää jatkossa ole.

Älytauluja ja muuntuvia luokkatiloja

Uudet tilat ovat avarat, valoisat ja muuntuvat monenlaiseen käyttöön. Useasta luokkatilasta on tarpeen mukaan erotettavissa pienempi tila väliovella. Perinteisten pöytien ja tuolien ohella löytyy vaikkapa ryhmätyöskentelyyn sopivia pyöreitä pöytiä ja tasapainotuoleja. Jokaisesta tilasta löytyy myös kosketusnäytöllä toimiva älytaulu, joka tarjoaa opetukseen runsaasti mahdollisuuksia. Käytävän varrelle on sijoitettu taukoliikuntaa lisäämään pieni kiipeilyseinä ja puolapuita. Värimaailma on oppilaiden toiveiden mukaisesti lämmin ja maanläheinen.

– Uudisrakennukseen on myös tallennettu paikallista historiaa, sillä luokat on tilatyöryhmän päätöksellä nimetty Honkajoen entisten kyläkoulujen mukaan. Lukumääräkin täsmäsi sopivasti. Luokkien nimiä ovat esimerkiksi Vataja, Pappila, Saunaluoma ja Jylli., Fabig kertoo.

Avajaisia ja avoimia ovia joudutaan koronatilanteen takia vielä odottamaan. Toiveissa on, että ne päästään järjestämään viimeistään syyslukukauden alkaessa. Piha-alueet viimeistellään kesällä, joten kaikki on valmiina avajaisten koittaessa.

Lisätiedot

Mari Fabig, yhteiskoulun rehtori, Kankaanpään kaupunki
044 577 5280, mari.fabig@kankaanpaa.fi