Hörhiäisviikko 2019 – paikallisuus on voimaa!

piirroskuva hörhiäisestä

Perinteinen Hörhiäisviikko kruunaa Kankaanpään kesän! Menoa ja meininkiä riittää läpi koko viikon ympäri Kankaanpäätä. Kerää tiimi ja lähde seikkailemaan ympäri kaupunkia, tule laittamaan jalalla koreasti tansseihin, maistele herkkuja lähiruokatapahtumassa, nautiskele musiikista ja taiteesta, rentoudu koko perheen kesken piknikillä, syvenny historian havinaan ja vaikka mitä muuta.

– Tänä vuonna ohjelmakattauksessa korostuu monipuolisuus ja paikallisuus. Viikko huipentuu perinteisesti Hörhiäisviikonloppuun ja tällöin Kankaanpään torilla on kunnon festivaalimeininkiä. Uudella lavalla nähdään perjantaina pienessä yösoitossa Musiikkiopiston ja Musiikkiopiston opettajien ABBA-konsertti, jonka jälkeen yleisöä viihdyttää paikallinen bilebändi Muruset, kertoo kulttuuri- ja nuorisokoordinaattori Ullamarja Kontiainen. – Lauantaina suositun Herkutellaan-lähiruokatapahtuman lisäksi torilla ja sen läheisyydessä järjestetään uusi katusoittotapahtuma. Torin lavalla on myös tanssimusiikkia tarjolla heti alkuillasta, kun lavalla nousee Krista Tanski & Korona.

Hörhiäisviikko tarjoaa paljon tapahtumia eri kohderyhmille. Olitpa vauva tai vaari, ohjelmasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin! Tutustu vaikkapa näihin:

Historian ystäville

Suosittu Wanhat Valokuvat -tapahtuma herättää jälleen muistoja ja keskustelua taidekoululla to 22.8. klo 14-18. Pohjois-Satakunnan kadettipiiri jatkaa myös alueemme historian esittelyä ja tällä Hörhiäisviikolla kohteena on Niinisalon varuskunta ke 21.8. klo 17.30 alkaen. Hörhiäisviikolla Kankaanpäähän saadaan myös yhtenä työväenliikkeen perustajina tunnetusta Eetu Salinista kertova näytelmä, joka nähdään Soihtulassa ti 20.8. klo 18.

Työväen Eetu – Kertomus Eetu Salinin elämästä -näytelmä ti 20.8.

Hörhiäisviikonloppuna torilla

Hörhiäisviikonloppu tuo Kankaanpään torille jälleen markkinatunnelmaa aina perjantaista 23.8. lauantaihin 24.8. Perjantain illassa kuullaan klo 21 Pienessä yösoitossa ABBA-tribuuttikonsertti, jonka jälkeen selviää Vuoden Hörhiäinen. Ehdotuksia voi antaa pe 16.8. saakka –> Täältä ehdottamaan!

Illan tunnelmaa pitää torilla yllä bilebändi Muruset. Lauantaina 24.8. klo 11–15 Hörhiäisteltassa ”Herkutellaan” sekä klo 11–14 uusi katusoittotapahtuma torin ympäristössä. Alkuillasta torilla viihdyttää Krista Tanski & Korona.

Leijonien Hörhiäisteltta palvelee torilla molempina Hörhiäisöinä perjantaina ja lauantaina. Lisäksi torilla Hörhiäistorimyyjiä. Kaikki tuotot LC Kankaanpään ja LC Kankaanpää/Kuninkaanlähteen järjestämistä Hörhiäisistä ohjataan suoraan kankaanpääläisten lasten ja nuorten hyvinvointiin stipendien ja muiden avustusten muodossa.

Muruset Band Kankaanpään torilla pe 23.8.

Katumusiikkia kaikille

Uutuutena Hörhiäisviikon ohjelmassa on jännittävä katusoittotapahtuma lauantaina 24.8. klo 11–14. Idean äiti Päivi Hieta kertoo tapahtumasta seuraavaa: ”Idea syntyi, kun mietin millaisia tapahtumia Kankaanpäähän itse toivoisin ja mikä toisi iloa asukkaille. Ulkomailla käydessäni katuesiintyjät ilahduttavat aina. Jäin miettimään, että minä ja mieheni Harri tunnemme vaikka kuinka paljon soittajia, joten mielessä alkoi pyörimään tämä ajatus katusoittotapahtumasta. Koska tunnemme esiintymistaitoisia ihmisiä monelta eri genreltä, mietin, miten hienoa olisi, jos nämä erilaiset musiikkia rakastavat ihmiset tutustuisivat myös paremmin. Näin voisi syntyä jotain uutta ja inspiroivaa pöhinää musiikki-kentälle täällä Pohjois-Satakunnassa”.

Mukana tapahtumassa on kuusi eri esiintyjäryhmää ja soittopisteet ovat TiliMilan/Metsäyhdistyksen katoksessa, Postellin terassialueen kulmalla ja Väreen kampaamon edustalla. Tulehan kuulolle!

Muita kulttuurielämyksiä

Hörhiäisviikon tiistaina 20.8. klo 19 Kankaanpään Musiikkiopisto järjestää iltasoiton Kankaanpään kaupunginmuseolla Niinisalossa. Luvassa on varmasti jotain ainutlaatuista! Samalla myös museo on avoinna. Torstaina 22.8. klo 18 kaupunginkirjastoon saapuu kirjailijavierailulle tamperelainen dekkaristi Seppo Jokinen. Tätä ennen hän on vierailulla Satakirjassa klo 17–17.30.

Lauantaina 24.8. klo 12 järjestetään jälleen hieno tutustumiskierros alueemme taiteeseen ja arkkitehtuuriin. Kankaanpään taideyhdistyksen järjestämä ”Kulttuuriympäristön ja taiteen tarinat II” on jatkoa viime vuoden suositulle kierrokselle. Perinteinen Lastenlauantai viihdyttää perheen pienempiä la 24.8. klo 15 Kankaanpääsalissa. Esiintymässä ovat Mimi ja Kuku.

Mimi ja Kuku Lastenlauantaissa 24.8.

Hörhiäisviikon päätteeksi sunnuntaina 25.8. klo 18 päästään vielä nauttimaan Teemu Roivaisen esiintymisestä Kankaanpään kirkossa. Kyseessä on LC Kankaanpää/Keskustan hyväntekeväisyyskonsertti.

Seikkailunjanoisille ja tanssinnälkäisille

Koko Hörhiäisviikko käynnistyy jälleen upeasta City Adventure – kaupunkiseikkailu –tapahtumasta lauantaina 17.8. Kymmenet joukkueet täyttävät Kankaanpään keskustan alueen suorittaen erilaisia rastitehtäviä. Mukaan ehtii vielä! Katso: www.kaupunkiseikkailu.fi

Kaupunkiseikkailu la 17.8. aloittaa Hörhiäisviikon

Kirjaston takapihatansseissa keskiviikkona 21.8. on klo 18 alkaen tarjolla ilmaista tanssinopetusta. Petäjä-opisto tarjoamana laitetaan bugg-askeleet kuntoon. Klo 19 alkaen laitetaan sitten jalalla koreasti Tanssiorkesteri Hyrrän tahtiin. Tanssimaan pääsee myös la 24.8. klo 17 Kankaanpään torilla ja samana iltana klo 20 Santaskylässä Puntarikosken Paviljongissa.

Lähde tutustumaan toimintaan!

Hörhiäisviikon yhtenä päätavoitteena on tuoda esille kaupungin monipuolista ja aktiivista yhdistystoimintaa. Kankaanpään Seudun Vammaisjärjestöt (KaSeVa) järjestää toistamiseen rohkean KaSeVa 24h -tapahtuman eli pitää toimitilojaan yhteensä jopa yli 24h eli ti 20.8. klo 10-24 ja ke 21.8. klo 7-17. Tuolloin on mahdollisuus piipahtaa juttusille ja juoda vaikka kupponen kahvia hyvässä seurassa. Maanantaina 20.8. voi lähteä MLL Kankaanpään puistotreffeille klo 9.30-11 Venlanpuistoon ja ke 22.8. klo 13-15 piipahtaa SPR:n sydäntuvalle käsityökahvilaan.

Paljon muutakin on luvassa Hörhiäisviikolla, klikkaa tästä ohjelmaan!

P.S Yrityksissä on hörhiäistapahtumia ja -tarjouksia, katso myös menovinkit nuorille sekä meneillään olevat näyttelyt!

Lisätiedot:

Hörhiäisviikon eri järjestäjien sekä tapahtumapaikkojen yhteystiedot löydät tapahtumatietojen yhteydestä sekä sivuilta: järjestäjät ja paikat.

Hörhiäisviikon kokonaisuuden koordinoi Kankaanpään kaupunki. Yhteyshenkilönä toimii markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Luotolinna, puh. 044 577 2212, johanna.luotolinna@kankaanpaa.fi.

Palautteet, kysymykset, kommentit ja kehitysehdotukset koko Hörhiäisviikko-kokonaisuuteen liittyen voi lähettää myös Hörhiäisviikon sivuilla olevalla lomakkeella tai osoitteeseen horhiaisviikko@kankaanpaa.fi.