Hörhiäisviikolla suunnataan ruudun ääreen

Hörhiäisviikko 2020

Kankaanpään kesä on perinteisesti päättynyt elokuun loppupuolella järjestettyyn Hörhiäisviikkoon, jossa on tavattu uusia ja vanhoja tuttuja monipuolisesta ohjelmasta nauttien. Tänä vuonna Hörhiäisviikko uudistuu ajan henkeen ja siirtyy pidettäväksi verkossa.

Hörhiäisviikko 2020 järjestetään 14.-20.9. Kankaanpään kaupungin YouTube-kanavalla lähettävänä ohjelmana. Ohjelmassa on paljon tarjontaa eri kohderyhmille aivan kuten perinteiselläkin Hörhiäisviikolla.

Ohjelmaa tarjolla myös päiväsaikaan

Hörhiäisviikon ohjelma on koottu lukujärjestyksen tapaan ja lähetykseen on helppo hypätä mukaan eri kellonaikoina. Ohjelmaosiot lähetään päivittäin klo 10, klo 14 ja klo 18 paitsi sunnuntaina, jolloin on ainoastaan Kankaanpää-päivän ohjelma klo 14. Lisäksi pe ja la -iltoina on Hörhiäisöiden lähetykset klo 21.

Luvassa on mm. musiikkia ja kulttuuria monessa muodossa, jumppatuokioita, nukketeatteria ja muskaria, ajankohtaisia aiheita ym. ym. Ohjelmaan on kerätty hyvin monipuolisesti erilaista videoita – luvassa on arkistojen aarteita sekä myös tuoreempaa materiaalia.

Päiväsaikaan lähetettävät osiot ovat nauhoitteita, mutta iltaisin on luvassa suorana lähetyksenä konsertteja ja keikkoja Kankaanpääsalista. Useat ohjelmaosiot näytetään viikon aikana myös uusintana ja ohjelmat jäävät lisäksi tallenteina myöhemmin katsottavaksi kaupungin YouTube-kanavalle.

Poimintoina ohjelmasta mm. ma 14.9. klo 18 ”Kankaanpää Nyt” – kaupunginvaltuuston pj Mikko Uusitalo, kaupunginhallituksen pj Katri Kujanpää sekä kaupunginjohtaja Mika Hatanpää ryhmähaastattelussa, ti 15.9. klo 18.30 Kankaanpään Musiikkiopiston iltasoitto ja ke 16.9. kevyen musiikin konsertti sekä to 17.9. klo 18 Kirjaston kirjailijavierailu: runoilija Pauli Karmala. Esittelyssä viikon aikana ovat mm. Tampereen yliopiston Kankaanpään yksikkö, Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark sekä kaupungin etsivä nuorisotyö.

Hörhiäisöitä voi tunnelmoida kotioloissa

Hörhiäisviikkoon kuuluvat totta kai myös Hörhiäisyöt, jotka järjestetään 18. ja 19.9. klo 21 alkaen. Tällöin on luvassa livekeikkoja ja tietysti perinteinen Vuoden Hörhiäisen valinta.

Perjantaina tunnelmaa luo Volttivapaat, jonka artisteina vierailevat Vitali Imereli, Harri Hieta sekä Anette Raukola. Lauantaina päästään nauttimaan jo kevättalvella Kankaanpääsalissa nähdystä Kohtalon Kulkurien Topi Sorsakoski –tribuuttikonsertista. Hörhiäisyöt juontaa viime vuoden tapaan Olli Mustaniemi.

Viikko päättyy su 20.9. Kankaanpää-päivään, joka on Kankaanpää Seuran järjestämä perinteinen kotikaupungin nimikkopäivän juhla. Tilaisuudessa kuullaan mm. juhlapuhe sekä jaetaan Kankaanpään Puolesta -mitalit.

Vuoden Hörhiäinen ehdotuksia kerättiin jälleen yleisöltä

Mitä olisi Hörhiäisviikko ilman vuoden Hörhiäisen valintaa? Hörhiäinen on kankaanpääläisten oma nimitys aktiiviselle ja positiiviselle henkilölle, joka toiminnallaan saa aikaan paljon hyvinvointia ympärilleen. Hörhiäinen ilahduttaa ihmisiä ja vierailee edustusvuotensa aikana eri paikoissa ja tapahtumissa.

Vuoden 2020 Hörhiäistä sai ehdottaa pe 11.9. saakka tapahtuman verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta tai suoraan osoitteeseen horhiaisviikko@kankaanpaa.fi

Lopullisen valinnan ehdotusten perusteella teki valitsijaraati, johon kuuluvat edustajat kaupungilta, Kankaanpään Seudusta, Kankaanpään Yrittäjistä sekä Leijonien Hörhiäistoimikunnasta. Vuoden 2020 Hörhiäinen julkistetaan pe 18.9. noin klo 21 Hörhiäisyö-lähetyksen aluksi.

Lisätiedot

Hörhiäisviikon tapahtumasivu: www.hörhiäisviikko.fi

Suora linkki kaupungin YouTube-kanavalle: https://www.youtube.com/channel/UCF-a7fizln3I_ghfyODEFNA

Hörhiäisviikon kokonaisuuden koordinoi Kankaanpään kaupunki. Yhteyshenkilönä toimii markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Luotolinna, puh. 044 577 2212, johanna.luotolinna@kankaanpaa.fi.

Palautteet, kysymykset, kommentit ja kehitysehdotukset koko Hörhiäisviikko-kokonaisuuteen liittyen voi lähettää myös Hörhiäisviikon sivuilla olevalla lomakkeella tai osoitteeseen horhiaisviikko@kankaanpaa.fi.