Kankaanpään kaupunki mukana digiturvaviikolla – jokainen työntekijä haastetaan käyttämään tunti työaikaa digitaalisen turvallisuuden parantamiseen

digiturvaviikko

Digitaalinen turvallisuus koskettaa meistä jokaista, mutta se ei aina ole päällimmäisenä mielessä työn kiireen keskellä. Aihe on viimeaikaisen uutisoinnin myötä äärimmäisen ajankohtainen sekä tärkeä osa jokaisen organisaation toimintaa.

Kuluvalla viikolla vietetään kansallista Digiturvaviikkoa, joka tuo digitaalisen turvallisuuden työpaikkojen näytöille ympäri Suomen 26.-30.10.2020.

Kankaanpään kaupunki on aktiivisesti mukana tapahtumassa ja haastaa kaikki työntekijänsä mukaan digitaalisen turvallisuuden parantamiseen. Tavoitteena on, että jokainen tietokonetta ja/tai mobiililaitetta käyttävä henkilö käyttäisi viikon aikana vähintään yhden tunnin digitaalisen turvallisuuden edistämiseen.

Digiturvallisuutta voi edistää esimerkiksi lisäämällä tietoisuuttaan digitaalisen ympäristön uhkista ja mahdollisuuksista. Tämän voi tehdä mm. pelaamalla Digiturvallinen elämä –mobiilipeliä, joka löytyy sovelluskaupoista. Pelin kautta oppii digiturvataitoja helpolla ja hauskalla tavalla.

Digiturvallisuusosaamistaan voi lisätä myös opiskelemalla Digiturvallinen elämä -verkkokoulutuksia. Ne löytyvät valtionhallinnon yhteiseltä eOppiva-oppimisalustalta: https://www.eoppiva.fi/?s=digiturva

Turvallinen salasanojen hallinta on eräs tärkeimmistä digiturvataidoista niin töissä kuin vapaa-ajalla. Kansallisena salasanapäivänä ke 28.10. haastetaan kaikki vaihtamaan tärkeimmät salasanat turvallisempiin salasanoihin tai salalauseisiin.

Tapahtuman järjestävä Digi- ja väestötietovirasto tarjoaa viikon aikana myös erilaisia seminaareja ja tietoiskuja aiheeseen liittyen. Lisätietoa Digiturvaviikosta ja viikon tarkan ohjelman löydät verkkosivuilta: dvv.fi/digiturvaviikko.

Viikon järjestää DVV:n kanssa yhteistyössä Keskusrikospoliisi, Kuntaliitto, Liikenne- ja viestintävirasto, tietosuojavaltuutetun toimisto, Turvallisuuskomitea sekä FISC ry.  Ensimmäistä kertaa järjestettävä virtuaalinen teemaviikko keskittyy arjen pieniin digitaalisiin valintoihin, joiden avulla voimme tehdä Suomesta maailman digiturvallisimman maan.

Tervetuloa mukaan oppimaan ja kehittämään digiturvaa!