Lähde koko perheen Hörhiäiskävelylle ja osallistu arvontaan

lapsi istuu maassa ja tutkii hörhiäishotellissa kiinni olevaa kysymyspaperia

Kaipaatko kesälomaasi mukavaa yhdessä tekemistä ulkona? Nyt voit osallistua omatoimiselle Hörhiäiskävelylle joko Kankaanpään tai Honkajoen keskustan alueella. Kävelyn tarkoituksena on etsiä hörhiäishotellit, ratkaista hotelleilta löytyvät kysymykset ja täyttää annettu ristikko oikeilla vastauksilla. Samalla opit pörriäisistä ja saat vinkkejä hyvään hörhiäishotelliin. Ristikon ratkaisulla voi osallistua arvontaan maksuttomassa Kankaanpää-mobiilisovelluksessa, ja kolme onnekasta voittaa Seikkailu Pohjois-Satakunnassa -lautapelin! Arvonta suoritetaan Hörhiäisviikolla elokuun viimeisellä kokonaisella viikolla. Osallistumislomake löytyy Kankaanpää-sovelluksen Vastaa kyselyyn -osiosta.

Lataa ja tulosta oma Kankaanpään tai Honkajoen Hörhiäiskävelyn kartta osoitteesta psvsa.samk.fi. Samalle verkkosivulle päivitetään myös listaus, mistä pisteistä voi noutaa valmiiksi tulostettuja karttoja. Ristikkotehtävä on sama molemmissa kävelyissä.

Hörhiäiskävelyn uniikit hotellit rakentuivat paikallisten nuorten toimesta SAMK Kankaanpään Taidekoululla kevään hörhiäistyöpajassa. Kekseliäät ja taiteelliset hotellit on tehty kokonaan maatuvista luonnonmateriaaleista kuten putkikasveista, kävyistä, villasta ja puusta. Koristeluun on käytetty hiiltä ja kaiverruksia, ja kiinnitykset on hoidettu puutapeilla ja juuttinarulla. Ethän siis hätkähdä, jos hotellit asettuvat osaksi luontoa kesän aikana, sillä se on tarkoituskin.

Hörhiäiskävely on SAMKin Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hankkeen kesäkokeilu, joka liittyy Honkajoen GEO-oppimisympäristöllä tarjottavaan ympäristökasvatukseen. GEO-oppimisympäristö on myös auki kesällä yleisölle, tervetuloa vierailulle! Lisätietoa ja aukioloajat löydät täältä: kankaanpaa.fi/koe-geo-oppimisymparisto-kesalla.

Hanketta rahoittaa EU:n oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF) ja Satakuntaliitto.