Liikuntatoimi tiedottaa: kaupungin hallinnassa olevat kuntosalit avataan välittömästi

Liikuntatoimi tiedottaa: kaupungin hallinnassa olevat kuntosalit avataan välittömästi

Voimassa toistaiseksi

Hallinto-oikeus keskeyttää aluehallintoviraston päätöksen täytäntöönpanon kuntosaleja ja muita yksilöurheiluun tai -liikuntaan käytettäviä sisäliikuntatiloja koskevilta osin.

Hallinto-oikeus kertoo tiedotteessaan, että se ei tule näillä näkymin antamaan vastaavia välipäätöksiä joukkueurheiluun tai ryhmäliikuntaan käytettävien tilojen osalta. Myös uimahallit ja kylpylät pysyvät suljettuna, sillä näitä välipäätös ei koske.

 

Kaikille yhteiset suositukset:

– Ota rokote. Rokotteet suojaavat tehokkaasti vakavalta koronataudilta. Rokotus ehkäisee myös viruksen tarttumista, vaikkei se estä tartuntoja kokonaan.

– Jos sairastut, pysy kotona. Pysy kotona, kunnes olet terve, jotta et tartuta muita. Mene tarvittaessa koronatestiin. Oireiden arvioinnin voit tehdä Omaolo-palvelussa.

– Muista hygienia: kädet, maski ja turvaväli. Myös oireeton voi tartuttaa koronaviruksen toiseen. Pesemällä käsiä, käyttämällä maskia ja huolehtimalla turvavälistä ehkäiset tehokkaasti tartuntoja.

– Pidä Koronavilkku päällä. Koronavilkku auttaa tartuntaketjujen katkaisemisessa. Sen avulla voit saada tiedon mahdollisesta altistumisesta tai ilmoittaa omasta tartunnastasi muille. Mitä useampi sovellusta käyttää, sitä suurempi hyöty siitä on.

 

Lisätiedot:

Liikunta- ja hyvinvointikoordinaattori Ilari Köykkä p. 044 577 2773