Palstalta pöytään -hankkeen viljelypalstat ovat haettavissa – palstojen jako tiistaina 4.6.

Palstalta pöytään -hankkeen viljelypalstat ovat haettavissa – palstojen jako tiistaina 4.6.

Viljelypalstojen kysyntään on nyt vastattu, kun Kankaanpään 4H-yhdistys on lähtenyt käynnistämään palstaviljelytoimintaa Palstalta pöytään -hankkeen avulla. Hanke on kaksivuotinen päättyen 31.5.2026 ja hankkeeseen on saatu Leader Pohjois-Satakunnan myöntämä hankerahoitus. Yhteistyökumppaneina hankkeessa on mm. Kankaanpään kaupunki ja MTK Kankaanpää.

Kankaanpään kaupunki on myöntänyt käyttöön peltoalan Myllymäestä, Vuohiniityntien ja Saarivirrantien kulmauksesta. Pinta-ala on 0,6 ha ja sinne jaetaan 39 palstaa, joista jokainen palsta on 0,5 aarin kokoinen. Palstojen hallinnoinnista vastaa Kankaanpään 4H-yhdistys. Hankkeen aikana palstat ovat viljelijöiden käytössä ilmaiseksi ja hankkeen päättymisen jälkeen palstoista peritään kohtuullinen vuokra kulujen peittämiseksi. Kaikki palstat ovat yksivuotisia ja ne jaetaan joka kevät uudelleen. Palstat ovat käytössä kasvukauden eli syyskuun loppuun saakka. Alueilla suositaan luonnonmukaista viljelyä ja esim. torjunta-aineiden käyttö on täysin kielletty. Palstaviljelyn sääntöihin voi tutustua 4H-yhdistyksen sivuilta. Tontille on tulossa mm. vesipiste, lukittava varasto työvälineille sekä kameravalvonta.

Palstaa voi hakea 4H-yhdistyksen sivujen kautta kankaanpaa.4h.fi/viljelypalstat/. Kauden 2024 palstat jaetaan tiistaina 4.6. Palstoja on nyt tulossa 39 kpl, mikäli kiinnostuneita viljelijöitä on enemmän, jaetaan palstat arpomalla. Mikäli palstoja on enemmän kuin viljelijöitä, on mahdollisuus saada käyttöönsä 2 palstaa. Viljelyn pääsee aloittamaan lauantaina 8.6.2024.

Yhteisen hyvän nimissä 4H haastaa lahjoittamaan luonnonkukkien siemeniä ja työvälineitä viljelijöiden yhteiskäyttöön. Reunavyöhykkeille on tarkoitus saada kasvatettua ketokukkia kaikkien poimittavaksi. Varsinaiset palstaviljelijät pitävät satonsa itse.

Lisätietoa 4H-yhdistyksen verkkosivuilla kankaanpaa.4h.fi/viljelypalstat/.