Pohjanlinnan koululla ei turvallisuusuhkaa – poliisi jatkaa tutkimuksia, oppilaille tukea tarjolla

Pohjanlinnan koululla ei turvallisuusuhkaa – poliisi jatkaa tutkimuksia, oppilaille tukea tarjolla

Pohjanlinnan koulun rehtorin 18.2. klo 14.25 huoltajille lähettämä Wilma-viesti aiheesta:

Liittyen eiliseen Pohjanlinnan koulun uhkatilanteeseen. Poliisi jatkaa edelleen asian selvittämistä ja selvittää viestien lähettäjää. Tämä hetken tiedon mukaan uhkaviestit tulivat Kankaanpään ulkopuolelta. Poliisi kertoo,että koulusta ei löydetty mitään turvallisuutta uhkaavaa materiaalia eikä ketään turvallisuutta uhkaavaa henkilöä. Koulu tiedottaa asiasta seuraavaksi, kun poliisi saa selvitystyönsä loppuun. Koulutyö jatkuu normaalisti.

Pohjanlinnan koulun rehtori Päivi Javanainen, 044 577 2321, paivi.javanainen@kankaanpaa.fi


Pohjanlinnan koulun rehtorin 17.2. klo 14.13 huoltajille lähettämä Wilma-viesti aiheesta:

Poliisi on suorittanut koulussa tilojen tutkintaa ja kuullut oppilaita sekä selvittänyt asiaa muilla tahoilla. Poliisi jatkaa tutkimuksia. Poliisin mukaan Pohjanlinnan kouluun ei enää kohdistu uhkaa. Poliisi tiedottaa tarvittaessa asiasta lisää.

Oppilaiden keskuudessa on keskiviikkona puolenpäivän aikaan levinnyt sosiaalisen median kuva, jossa on ollut kirjoitettuna uhkaava teksti. Tähän liittyen poliisi on ollut koulussa paikalla ja kuvan lähettänyt henkilö on poliisin hallussa. Poliisi selvittää tiistai-iltaisen ja keskiviikon uhkauksia.

Koulu on tiedottanut huoltajia Wilma-viesteillä ja oppilaita kuulutuksilla sillä aikataululla, joka on ollut mahdollinen erityistilanteisiin liittyvät käytännöt huomioon ottaen. Koulun tiedottamisessa noudatetaan järjestelyä, että kaikki jaettava tieto harkitaan ennen julkaisemista yhteistyössä poliisin kanssa.

Tämänkaltainen poikkeava tilanne aiheuttaa luonnolllisesti niin oppilaissa kuin huoltajissakin huolta ja muita tunnereaktioita. Koulun oppilashuoltohenkilöstö (kuraattorit, terveydenhoitaja ja koulusosionomi) on tavattavissa torstaina klo 8.15-16.00, ja asiasta voi käydä keskustelemassa heidän kanssaan.

Pohjanlinnan koulun rehtori Päivi Javanainen, 044 577 2321, paivi.javanainen@kankaanpaa.fi


Päivitetty 17.2. klo 14.05: Myös pääkirjaston ovet jälleen auki. Kirjaston varaa ja nouda -palvelu tänään klo 19 asti.

Päivitetty 17.2. klo 12.57: Lounais-Suomen Poliisilaitoksen Twitter-tilin mukaan poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön koulu-uhkaukseen liittyen. Poliisin kiinniottama henkilö on 14-vuotias koulun entinen oppilas. Poliisi ei ole todennut koululla mitään turvallisuusuhkaa ja koulu jatkaa normaalia toimintaa. Poliisi jatkaa uhkausten selvittämistä. (lähde: https://twitter.com/L_S_poliisi/)


17.2. Klo 11.00 täydennys tilanteeseen kirjaston osalta:

Tilanteesta johtuen kaupungin pääkirjasto ei avaudu tänään normaalien aukioloaikojen mukaan klo 11.


Pohjanlinnan koulun rehtorin 17.12. klo 10.23 huoltajille lähettämä Wilma-viesti aiheesta:

Pohjanlinnan kouluun on tullut nuorisotoimesta tänä aamuna keskiviikkona 17.2. tieto, että Kankaanpään nuorisotoimen käyttämälle sosiaalisen median Discord-alustalle on tiistai-iltana lähetetty viestejä, jotka sisältävät Pohjanlinnan koulun turvallisuuteen kohdistuvan uhkauksen.

Asiaa on alettu välittömästi sen tietoon tultua selvittää nuorisotoimen, koulun ja poliisin yhteistyönä. Poliisi on ohjeistanut koulua jatkamaan koulupäivää turvallisuusohjeiden mukaisesti. Koulutyötä turvaamassa on poliisipartio, minkä lisäksi henkilöiden kulkua koulun tiloihin ja niistä pois seurataan tavallista tarkemmin.

Jo tässä vaiheessa koulu haluaa kiittää oppilaita asiallisesta suhtautumista ja hyvästä yhteistyöstä asian selvittämisessä.

Asiasta tiedotetaan lisää.

Pohjanlinnan koulun rehtori Päivi Javanainen, 044 577 2321, paivi.javanainen@kankaanpaa.fi