PVC-muovipakkaukset saa nyt lajitella muovipakkauskeräykseen

PVC-muovipakkaukset saa nyt lajitella muovipakkauskeräykseen

Kotitalouksien PVC-muovipakkauksia saa 1.6.2022 alkaen lajitella muiden muovipakkausten tapaan muovipakkauskeräykseen. Aiemmin PVC-muovin laittaminen muovinkeräykseen oli kiellettyä.

Muutoksen myötä lajittelu helpottuu entisestään. Kuluttajien täytyy enää muistaa, että ainoastaan pakkaukset lajitellaan muovipakkauskeräykseen. Kotitaloudet voivat viedä muovipakkaukset Rinki-ekopisteelle tai oman kiinteistön lajitteluastiaan.

Muun muassa lääkkeiden painopakkaukset sekä joidenkin elektroniikkatuotteiden pakkaukset ovat usein valmistettu PVC:stä. PVC:n eli polyvinyylikloridin voi tunnistaa kirkkaasta pakkauksesta sitä taittamalla: jos kirkas muovi muuttuu taitettaessa valkoiseksi, se on todennäköisesti PVC:tä.

Uudet kierrätystavoitteet edellyttävät keräyksen ja kierrätyksen lisäämistä muovipakkausten osalta. Vuonna 2025 tavoitteena on kierrättää kaikista käytetyistä muovipakkauksista vähintään 50 prosenttia.

Lue Suomen Pakkauskierrätys RINGIn tiedote kokonaisuudessaan: PVC-muovipakkaukset saa nyt lajitella muovipakkauskeräykseen

Lue Suomen Uusiomuovi Oy:n tiedote: PVC-muovipakkaukset saa lajitella muovipakkausten keräykseen kesästä alkaen