Taideviikko2020 näkyy kaupunkitilassa

mainoskuva taideviikosta

Koronavirustilanteesta johtuen kaupungin kulttuurikevääseen kuuluvat tapahtumat on jouduttu valitettavasti peruuttamaan, mutta osana kulttuurikevättä järjestettävä taidekoulun taideviikko toteutuu taideopiskelijoiden upean innovoinnin ansiosta!

Taideviikko2020 tarjoilee Kankaanpäähän uuden väliaikaisen taidereitistön, jonka Taidekoulun kampuksen 1. vuoden opiskelijat ovat toteuttaneet yhteistyössä kivijalkayritysten, kaupungin ja seurakunnan kanssa.

Taideprojektin toteuttamiseen osallistui 17 opiskelijaa ja reitistöön kuuluu yli 20 uutta teosta. Opiskelijat ovat toteuttaneet myös taideprojektin viestintämateriaalit verkkosivuista karttamateriaaliin. Verkkosivu löytyy osoitteesta: https://taideviikko2020.wordpress.com

Teoksia löytyy mm. Kankaanpään taidekoulun pihalta, Jämintie 2 D:n asuntolan ikkunoista, Seurakuntakeskuksen ikkunasta, liikuntakeskuksen ikkunoista, Jämintie 10:n bussipysäkiltä sekä seuraavien yritysten ikkunoista: Kukka-Anttila, Taide ja kehys Räikkälä, Satakirja ja Katjan Kenkä.

Teokset ovat nähtävillä pääosin 29.5. asti.

Monia toimijoita yhteistyössä

Eniten töitä on sijoitettu ns. vanhan asuntolan ikkunoihin kulttuurikorttelissa. Asuntola toimi hyvin taiteen työskentelyn paikkana. Kivijalkayrittäjät, kaupungin tiloista vastaavat henkilöt ja seurakunta ottivat positiivisesti vastaan taideopiskelijoiden ideat taidereitistön toteuttamiseksi. Se on osoitus aidosta taidekaupungista.

Taideviikko2020 -projektin toteutus on esimerkki oppimisympäristöstä, missä yhdistyy aito kaupunkitila ja etä- ja verkko-oppimisen menetelmät.

– Taideviikko2020 osalta oli aluksi epävarmuutta, miten voimme sitä toteuttaa näin poikkeustilanteessa, mutta opiskelijat ottivat todella hienosti haltuun uuden tilanteen ja töitä syntyi hyvällä tahdilla keväällä. Yritysten, kaupungin työntekijöiden ja eri yhteisöjen positiivinen suhtautuminen motivoi työskentelyä koko kevään aikana, toteaa lehtori Tomi Kuusimäki SAMK Kuvataide Kankaanpäästä.

– Kyllä tällainen aitoon ympäristöön rakennettu kaupunkitaideprojekti vaati aktiivista otetta ja samalla vahvisti omaa tekemistä. Tuli tunne, että taideopiskelijallakin on paljon annettavaa aikana, jolloin kekseliäille ratkaisuille, uudistumiselle ja ilolle on eniten kysyntää, tiivistää 1.vuoden opiskelija Mira Piitulainen.

karttakuva taideviikon kohteista
lista taiteilijoista