Uudistettu Satakunnan kulttuuriympäristöohjelma on julkaistu

Veneskosken rautatiesilta

Veneskosken rautatiesilta, kuva: Aimo Haapakoski

Satakunnan kulttuuriympäristöohjelma on päivitetty ja uudistettu verkkosivuiksi ensimmäisten joukossa Suomessa. Ohjelma tarttuu ajankohtaisin aiheisiin ja katsastaa kulttuuriympäristön nykytilaan. Uusi ohjelma on julkaistu 27.11.2020 uudistetulla teemasivustolla: Satakunnan kulttuuriympäristöohjelma

Satakunnan kulttuuriympäristöohjelman takana on ryhmä kulttuuriympäristöasioiden ammattilaisia. Ohjelman päivitystä ja uudistusta on koordinoinut ja kirjoitustyöhön osallistunut Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Satakunnan kulttuuriympäristötyöryhmä KULTU, jonka jäsenet edustavat alueen kulttuuriympäristöasioiden eteen työskenteleviä organisaatioita, kuten Varsinais-Suomen ja Satakunnan ELY-keskus, Satakunnan Museo, Satakuntaliitto, ProAgria Länsi-Suomi / Maa- ja kotitalousnaiset, Museovirasto, Metsähallitus ja muutamat paikalliset kunnat.

Perinteisesti kulttuuriympäristöohjelmat ovat aina olleet fyysisiä painoksia. Satakunnan kulttuuriympäristöohjelma on nyt julkaistu verkossa Ympäristö Nytin kulttuuriympäristösivuilla. Nettisivut mahdollistavat tietojen päivittämisen, ajankohtaisuuden ja saavutettavuuden. Ensimmäistä kertaa lukija voi myös ottaa osaa ohjelman herättämään kulttuuriympäristökeskusteluun artikkelien kommentointimahdollisuudella. Sivuilta löytyy lukijan iloksi paljon valokuvia ja kuvitusta upeista Satakunnan kulttuuriympäristökohteista.

Koko ELY-keskuksen tiedote