Uudistettu uimahalli avataan ma 18.11. – katso video, kuvia sekä avajaisviikon ohjelma

Uudistettu uimahalli avataan ma 18.11. – katso video, kuvia sekä avajaisviikon ohjelma

Kaikkien liikunnanystävien ja erityisesti uimareiden pitkä odotus palkitaan maanantaina 18.11., kun Kankaanpään liikuntakeskuksen uudistettu uimahalli avataan yleisön käyttöön. Uimaan pääsee heti aamulla klo 7. Avajaisia vietetään koko seuraavan viikon ajan ja luvassa on mukavaa ohjelmaa eri päiville, kuten mm. vesijumppaa sekä puuhaa lapsille. Uimahallin avajaisten kunniaksi sisäänpääsy on koko viikon ajan ilmainen. Viikolla ei myöskään ole vielä vakiovuoroa vaan halli on yleisön vapaassa käytössä.

Uusi ilme ja ainutlaatuista tekniikkaa

Uimahallin peruskorjaus käynnistyi vuoden 2018 alussa ja kuluneen vajaan kahden vuoden aikana hallissa on laitettu runkoa lukuun ottamatta melkeinpä kaikki uusiksi.

– Tilat on nykyaikaistettu ja vanhentunut tekniikka uudistettu vastaamaan tämän päivän vaatimuksia, kertoo rakennusmestari Vesa Kuivanen. – Meillä on myös ainutlaatuinen mahdollisuus päästä hyödyntämään energiatehokasta teknologiaa. Vieressä sijaitsevan jäähallin jäädytyksessä muodostuvaa lauhdelämpöä ohjataan uimahallin puolelle, jossa sitä käytetään allasvesien ja kiinteistön lämmittämiseen. Kankaanpään tapauksessa on erityisesti hyvä huomioida, että loppukesällä/alkusyksyllä, kun jäähalliin tehdään jää, ja lauhdelämpöä syntyy eniten, se voidaan kaikki käyttää viereisen uimahallin tarpeisiin.

Uimahallin kaikki pinnat ja yleisilme on uusittu allastilojen ohella niin saunoissa, pesutiloissa kuin pukuhuoneissakin. Tämän lisäksi uimahallissa on otettu käyttöön uudenlaista tekniikkaa. – Tämä tuo muutoksia myös kävijälle, sillä esimerkiksi uimalippu ladataan nyt rannekkeeseen, joka toimii samalla pukukaapin avaimena, kertoo liikunta- ja hyvinvointikoordinaattori Ilari Köykkä.

Myös esteettömyyteen ja turvallisuuteen on tehty useita parannuksia. Uinninvalvojille on rakennettu uusi valvomo, josta on hyvä näkyvyys koko allasalueelle. Kankaanpään uimahallissa on käynyt 60–70 000 asiakasta vuodessa. Uudistuksen uskotaan houkuttelevan väkeä veden äärelle vielä tätäkin enemmän.

Uimahallin avajaisia juhlitaan koko viikon

 Avajaisia vietetään yhteensä viikon ajan ja luvassa on mukavaa ohjelmaa eri päiville, kuten mm. vesijumppaa sekä puuhaa lapsille. Uimahallin avajaisten kunniaksi sisäänpääsy on koko viikon ajan ilmainen. Viikolla ei myöskään ole vielä vakiovuoroa vaan halli on yleisön vapaassa käytössä.

Uimahallin avajaisten kunniaksi hallille on suunniteltu ohjelmaa koko viikon ajalle. – Ensimmäisenä aukiolopäivänä on varmasti kovin ruuhkaista ja halusimme tarjota kaikille kävijöille mahdollisuuden juhlia kanssamme uutta uimahallia, kertoo kaupungin liikunta- ja hyvinvointikoordinaattori. – Liikunnanohjaajamme ovat ideoineet mukavaa ohjelmaa koko viikon ajalle.

Maanantaina 18.11. on kahvi- ja mehutarjoilu ja altaassa uimareiden tekniikkavinkkejä klo 17 alkaen. Tiistaina pidetään jumppapäivä, jolloin ensimmäinen aamujumppa heti klo 7-15. Päivän aikana kaksi jumppamaratonia klo 12–14 ja klo 18–20, jolloin 4 kertaa 30 minuutin jumppia altaissa. Torstaina on luvassa lasten ja perheiden päivä, jolloin on erilaista ohjelmaa altailla, kuten Junior Lifesaver -tunti klo 15–16. Hörhiäinen vierailee uimahallilla maanantaina ja torstaina. Perjantaina on vielä ohjelmassa vesijumppaa ja kynttiläuinti. Lauantaina altaat ovat varattuna Kankaanpään Uimareiden juhlakilpailuille, johon toivotaan paljon yleisöä paikalle. Sunnuntaina uimahalli on auki normaalisti klo 12–18.

Katso uutisen lopusta viikon koko ohjelma!

Panostuksia hyvinvointiin

Kankaanpään kaupunki on tehnyt viime vuosina mittavia investointeja asukkaiden hyvinvoinnin tukemiseksi. Hyvät puitteet ja monipuoliset palvelut mahdollistavat monipuolisen elämäntavan kaiken ikäisille.

Kankaanpään liikuntakeskus on monella tapaa Kankaanpään ja koko Pohjois-Satakunnan liikunnan ja hyvinvoinnin keskus. Se palvelee vuodessa noin 200 000 kävijää, mikä tarkoittaa lähes 600 kävijää päivässä. Koko liikuntakeskuksen alueen palveluita mukaan lukien pesäpallostadionin, harjoituskentät, jäähallin ym. palvelut, käyttää jopa puoli miljoona ihmistä vuodessa.

Liikuntakeskuksen laajamittainen peruskorjaushanke toteutetaan kolmessa vaiheessa. Yleisurheilukentän ja tenniskentän peruskorjaus toteutettiin omana hankkeenaan. Ensimmäinen vaihe käsitti jäähallin kylmätekniikan uusimisen, ns. vanhan pään saneerauksen= (tekniset tilat, sosiaalitiloja, ryhmäliikuntatila pukutiloineen, kokoustila/kilpailukanslia) sekä jäähallin piha-alueen parannuksen. Vuosina 2018–2019 uimahalli oli isossa peruskorjauksessa ja vuonna 2021 peruskorjataan erillisenä urakkana palloiluhallin puoli. Kaikki tilat nykyaikaistetaan ja vanhentunut tekniikka uudistetaan vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Hankkeen kaikkien vaiheiden kokonaisbudjetti on noin 14 milj. euroa.

Lisätietoja ja yhteydenotot uimahallille:
Ilari Köykkä, hyvinvointi- ja liikuntakoordinaattori, Kankaanpään kaupunki
044 577 2773, ilari.koykka@kankaanpaa.fi

Lisätietoja kaupungin investointihankkeesta:
Vesa Kuivanen, rakennusmestari, Kankaanpään kaupunki
044 577 2651, vesa.kuivanen@kankaanpaa.fi

Uimahallin avajaisviikko

 • Koko viikon ilmainen sisäänpääsy
 • Koko viikon kestävä arvonta, jossa palkintona uintikortteja sekä tuotepalkintoja
 • Ei vakiovuoroja
 • Lämpöiset pikkualtaat 30° (norm. 28°)

MA 18.11. Uimahalli avoinna 7–21

 • klo 8-18 kahvi-/mehutarjoilu
 • klo 16–18 Hörhiäinen vierailee
 • klo 17 -> Uimareiden tekniikkavinkkejä

TI 19.11. Uimahalli avoinna 7–21, Jumppapäivä

 • klo 7.15 aamujumppa
 • klo 12–14 jumppamaratoni / 4 x 30min jumppia matalassa ja syvässä päässä
 • klo 18–20 jumppamaratoni uudelleen

KE 20.11. Uimahalli avoinna 7–20

TO 21.11. Uimahalli avoinna 7–21, Lasten ja perheiden päivä

 • klo 10-12 ohjelmaa perheille monitoimi- ja pikkualtaassa
 • klo 15–18 ohjelmaa uimataitoisille lapsille, klo 15-16 Junior Lifesaver –tunti
 • klo 16–18 ohjelmaa perheille monitoimi- ja isossa altaassa
 • klo 16–18 Hörhiäinen vierailee

PE 22.11. Uimahalli avoinna 9–20

 • klo 14–14.45 KaSeVa ry:n vetämä vesijumppa
 • klo 19–20 Kynttiläuinti

LA 23.11. Klo 10.15 alkaen Kankaanpään Uimarit ry:n 50v juhlakilpailut, koko allasalue varattu kilpailuille, tervetuloa kannustamaan!

SU 24.11. Uimahalli avoinna 12–18

Uimahallin_avajaisviikko

Käynti liikuntakeskuksen uimahallissa

Kuvia liikuntakeskuksen uimahallista