Kulttuurikevät tarjoaa kulttuurielämyksiä kaikenikäisille

Kulttuurikevät tarjoaa kulttuurielämyksiä kaikenikäisille

Kankaanpäässä valmistaudutaan jälleen monipuoliseen ja värikkääseen Kulttuurikevääseen, joka tarjoaa laajan valikoiman kulttuuri- ja taidetarjontaa kaikenikäisille. Kulttuurikevät on tapahtumakokonaisuus, johon kootaan yhteen kaupungin eri yksiköiden, yhdistysten ja oppilaitosten kevään kulttuuritapahtumat.

Tapahtuma käynnistyy huhtikuussa, jolloin kaupungissa järjestetään mm. Nuorisoteatteritapahtuma Ramppikuume. Ohjelma jatkuu aina toukokuun loppuun saakka, tarjoten monenlaista ohjelmaa konserteista näyttelyihin ja voimisteluesityksiin.

  • Ramppikuume – valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät 19.–21.4.
    Ramppikuume on valtakunnallinen nuorisoteatteritapahtuma, joka järjestetään vuosittain Kankaanpäässä. Tapahtuma koostuu koulutuspajoista ja esityskatselmuksesta. Ramppikuume järjestetään tänä vuonna jo 27. kerran ja se on suunnattu 13–20-vuotiaille nuorille. Esityskatselmuksia nähdään lauantaina 20.4. ja sunnuntaina 21.4. Kankaanpääsalissa (Kangasmoisionkatu 1).
    Järjestäjä: Suomen Nuorisoseurat ry, Kankaanpään kaupunki ja Kankaanpään Nuorisoseura.

Musiikin ystäville tarjolla on runsaasti konsertteja, kuten Kankaanpään musiikkiopiston konsertit, joissa oppilaat esittelevät taitojaan eri soittimissa ja musiikkityyleissä. Lisäksi Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan upea Finlandia-konsertti tarjoaa mahdollisuuden nauttia klassisen musiikin helmistä. Ohjelmassa on myös ooppera- ja operettikirjallisuuden tunnettuja aarioita ja kuorokohtauksia eri säveltäjiltä, kun Sataoopperan solistit ja kuoro nousevat Kankaanpääsalin lavalle.

  • Juhlikaa, riemuitkaa! -konsertti sunnuntaina 5.5. klo 15 Kankaanpääsalissa (Kangasmoisionkatu 1). Liput: 25 € (lippu.fi). Järjestäjä: Satakunnan Oopperayhdistys ja Kankaanpään kaupunki

Kulttuurikevään ohjelmassa on myös monia muita mielenkiintoisia tapahtumia, kuten valokuvanäyttelyitä, kirjailijavierailija sekä Kankaanpään Voimistelijoiden kevätnäytös. Erilaiset taidenäyttelyt tuovat oman lisänsä tapahtumakokonaisuuteen.

  • Wanhat valokuvat torstaina 11.4. klo 12–14.15 Kankaanpääsalin aulakahvilassa (Kangasmoisionkatu 1). Järjestäjä: Kankaanpään kaupunginmuseo
  • Kirjailijavieras Lotta-Sofia Saahko – Suomalaisuus, kansainvälisyys & karjalaiset juuret maanantaina 29.4. klo 18 Kankaanpääsalissa (Kangasmoisionkatu 1). Tapahtumaan on vapaa pääsy.
    Järjestäjä: Kankaanpään kaupunginkirjasto, yhteistyössä mukana Europe Direct Pohjois-Satakunta

 

Koko Kulttuurikevään ohjelman löydät tapahtuman omilta verkkosivuilta kulttuurikevat.kankaanpaa.fi

Vinkki: Tapahtumat löytyvät myös Kankaanpää-sovelluksen tapahtumat-osiosta.