Suu-nenäsuojainten jakelu PoSan alueella

kasvomaski

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee, että yli 15-vuotiaiden tulisi käyttää maskia joukkoliikenteessä ja muissakin tilanteissa, joissa turvavälien noudattaminen on hankalaa.

Suojainten käyttöä suositellaan Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeen mukaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:
– Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
– Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
– Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Vakiintuneet yhteisöt, kuten harrasteryhmät, päiväkodit, koulut ja toimistomaiset työyhteisöt jäävät tässä vaiheessa suosituksen ulkopuolelle, samoin julkiset tilat ja tilanteet, joissa etäisyyden pitäminen on yleisesti mahdollista.

Kasvomaskit tulee kustantaa lähtökohtaisesti itse, mutta kuntien tulisi huolehtia, että vähävaraisimmat ja haavoittuvimmassa asemassa olevat ihmiset saavat niitä ilmaiseksi.

Suojaimia jaetaan seuraavissa jakelupisteissä:
👉 Honkajoen, Jämijärven, Karvian, Pomarkun ja Siikaisten peruspalvelukeskuksissa ma ja ke klo 14-15 välisenä aikana
👉 Kankaanpään hyvinvointikeskuksessa (Torikatu 4) ma-pe klo 8-15.

Mikäli et pysty asioimaan peruspalvelukeskuksen jakelupisteen aukioloaikana, ole yhteydessä omaan keskukseen.

📞Kankaanpään hyvinvointikeskus 044 577 3272
📞Peruspalvelukeskukset, keskitetty ajanvaraus 040 652 4340

Hyvinvointikeskuksessa ja peruspalvelukeskuksissa neuvotaan maskin käytössä.

Lisätietoja kasvomaskin käytöstä THL:n verkkosivulla: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille