Korona-tiedottamisen pääsivu – www.kankaanpaa.fi/korona

Korona-tiedottamisen pääsivu – www.kankaanpaa.fi/korona

(päivitetty 8.1. klo 14.15)

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) on kokoontunut 7.1.2021 ja todennut Satakunnan olevan edelleen koronan kiihtymisvaiheessa, mutta lähestyvän perusvaihetta. Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) alueella ei ole todettu edellisen tarkastelujakson aikana tartuntoja, mikä tarkoittaa, että vertailuluku on 0.

Kaupungin johtoryhmä ja PoSan tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Margit Seppälä arvioivat tilannetta Kankaanpään osalta perjantaina 8.1. pidetyssä kokouksessa. Tilanteen ollessa paranemaan päin, ei ole enää perusteita pitää yllä laajoja rajoitustoimia. Palveluja tullaan avaamaan turvavälejä, hygieniatoimia ym. ohjeistuksia noudattaen sekä toimintaa osin rajoittaen maanantaista 11.1.2021 alkaen. Tiedote aiheesta: https://www.kankaanpaa.fi/koronatilanne-satakunnan-alueella-paranemassa-kankaanpaan-kaupunki-avaa-palveluitaan-rajoitetusti-11-1-2021-alkaen/

Uudet toimintaohjeet ovat voimassa 31.1.2021 saakka. Kaupungin osalta tehdään väliarvio 22.1.2021.


Tänne korona-infosivulle on koottu tietoa Kankaanpään kaupungin ajankohtaista koronavirustilanteeseen liittyvistä toimenpiteistä sekä muista aiheeseen liittyvistä asioista. Suora linkki sivulle on: www.kankaanpaa.fi/korona. Kaikki koronavirustilanteeseen liittyvät kaupungin uutiset sekä tärkeimmät linkit löytyvät sivun oikeasta laidasta tai mobiilissa sivun alaosasta. Suora linkki uutisiin: www.kankaanpaa.fi/category/korona

Pohjois-Satakunnan alueella koronavirukseen liittyvän terveydellisen tilanteen hoidosta vastaa Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä (PoSa), jonka ohjeet löytyvät osoitteesta: www.eposa.fi. Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä antaa tiedotteen tartuntatautitilanteesta kolme kertaa viikossa; maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin iltapäivällä. Tiedotteet julkaistaan kotisivuilla ja facebookissa.

Koko Satakuntaa koskevat ohjeistukset löytyvät Satasairaalaan koronatiedotussivulta: www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19

Yleistä tilanteeseen liittyen

Kaupungin johtoryhmä seuraa tilanteen kehittymistä ja on jatkuvassa yhteydenpidossa terveysviranomaisten kanssa. Tarvittaessa reagoidaan nopeasti viranomaisten antamien ohjeistuksien mukaisesti.

Pohjois-Satakunnan alueella koronavirukseen liittyvän terveydellisen tilanteen hoidosta vastaa Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä (PoSa), jonka ohjeet löytyvät osoitteesta: www.eposa.fi. Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä antaa tiedotteen tartuntatautitilanteesta kaksi kertaa viikossa; maanantaisin ja perjantaisin iltapäivällä. Tiedotteet julkaistaan kotisivuilla ja facebookissa.

Pohjois-Satakunnan alueella koronavirukseen liittyvän terveydellisen tilanteen hoidosta vastaa Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä (PoSa), jonka ohjeet löytyvät osoitteesta: www.eposa.fi. Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä antaa tiedotteen tartuntatautitilanteesta kaksi kertaa viikossa; maanantaisin ja perjantaisin iltapäivällä. Tiedotteet julkaistaan kotisivuilla ja facebookissa.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) suosittelee vakavasti suu-nenäsuojuksen laajaa käyttöä koko Satakunnassa THL:n kiihtymisvaiheen suosituksen mukaisesti.

Lisätietoja kasvomaskin käytöstä THL:n verkkosivulla: Suositus kasvomaskien käytöstä

Kasvomaskit tulee kustantaa lähtökohtaisesti itse, mutta kuntien tulisi huolehtia, että vähävaraisimmat ja haavoittuvimmassa asemassa olevat ihmiset saavat niitä ilmaiseksi. Mikäli et itse pysty hankkimaan suu-nenäsuojuksia, Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä jakaa kertakäyttöisiä suu-nenäsuojuksia Kankaanpään hyvinvointikeskuksessa (Torikatu 4) sekä Honkajoen, Jämijärven, Karvian, Pomarkun ja Siikaisten peruspalvelukeskuksissa keskusten aukioloaikoina. Hyvinvointikeskuksessa ja peruspalvelukeskuksissa neuvotaan maskin käytössä.

Mikäli et pysty asioimaan peruspalvelukeskuksen jakelupisteen aukioloaikana, ole yhteydessä omaan keskukseen.
Kankaanpään hyvinvointikeskus (Torikatu 4): 044 577 3272
Peruspalvelukeskukset, keskitetty ajanvaraus: 040 652 4340

Lisätietoja PoSan verkkosivulla: Suu-nenäsuojainten jakelu PoSan alueella

 

Kaupungin tilat ja palvelut avataan rajoitetusti maanantaista 11.1.2021 alkaen pääsääntöisesti normaalien aukioloaikojen mukaan. Tämä tarkoittaa, että liikuntakeskuksen tilat, monitoimitalo Honkala, kaupunginkirjasto ml. Honkajoen kirjasto, kaupunginmuseo sekä nuorisotilat ovat jälleen kuntalaisten käytössä. Myös toimintakeskus Solmun palvelut avautuvat.

Kaikkien tilojen käyttöönotossa noudatetaan toimenpiteitä, joilla avaaminen voidaan suorittaa hallitusti ja turvallisesti. Tiloissa kerrallaan oleva henkilömäärä rajataan puoleen normaalista ja tilojen käytössä tulee huomioida hygieniasuositukset ja turvavälit. Joitain palveluita, kuten esimerkiksi uimahallin saunat, ei oteta vielä tässä vaiheessa käyttöön.

Asiakaspalvelutilanteet pyritään hoitamaan lyhyesti ja turvavälejä noudattaen. Kävijämääriä seurataan ja katsotaan, ettei tiloihin tule ruuhkaa. Tiloissa kävijöiden tulee noudattaa hygienia- sekä turvaväliohjeistuksia eikä tiloihin saa saapua sairaana.

Etätyötä suositellaan Satakunnassa lisättäväksi valtioneuvoston ohjeiston mukaisesti ja myös kaupungin henkilökunta on mahdollisuuksien mukaan edelleen etätöissä. Muu asiointi kaupungin työntekijöiden kanssa suositellaan hoitamaan puhelimitse ja sähköpostitse. Kaupungin toimistojen ovet mukaan lukien kaupungintalo ovat suljettuina. Kaupungin yhteystiedot löydät verkkosivulta: www.kankaanpaa.fi/yhteystiedot. Kaupungin vaihteesta saat myös yhteyden haluamaasi henkilöön: 02 57 700

AVI:n 16.12.2020 antaman ohjeistuksen mukaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen THL:n ja OKM:n ohjetta hygieniasuosituksista ja turvaväleistä. Määräys on tällä hetkellä voimassa 23.1.2021 saakka.

Kaupungin osalta toripäivien järjestäminen jatkuu normaalisti ottaen huomioon turvavälit, maskien käytön ja muut hygieniaohjeet. Muut kaupungin mahdolliset tapahtumat ja kokoontumiset järjestetään mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksien välityksellä.

Yksityistilaisuuksien osalta suositellaan, että yli 10 henkilön sisätiloissa pidettäviä yksityistilaisuuksia ei järjestettäisi eikä niihin osallistuttaisi. Lisäksi suositellaan huomioimaan, että saman työyhteisön jäseniä osallistuisi enintään 5 samaan vapaa-ajan tilaisuuteen. Myös yksityisissä tilaisuuksissa tulee käyttää suu-nenäsuojusta, mikäli turvaetäisyyksien pito ei onnistu.

Aikuisten harrastustoiminnassa suositellaan harrastustoiminnan toteuttamista etäyhteyksin. Mikäli maskien käytöstä, turvaväleistä ja hygieniaohjeista voidaan tosiasiallisesti huolehtia, voidaan ryhmäharrastustoimintaa toteuttaa myös sisätiloissa korkeintaan 10 hengen ryhmissä. Varotoimia tulee noudattaa niin harrastuksen, pukeutumisen ja tiloihin siirtymisen aikana. Myös yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan suosituksia.

Kontaktilajeja, kuorolaulua sekä puhallinsoittimien käyttöä ei suositella.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua alle 20-vuotiaiden osalta seuraavin rajoituksin:

 • Sisäliikuntatiloissa toteutettavat alle 20-vuotiaiden kilpailut, ottelut tai sarjatoiminta pidetään edelleen keskeytettynä.
 • Harjoittelu alle 20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia tarkasti noudatetaan THL:n ja OKM:n ohjetta hygieniasuosituksista ja turvaväleistä. Tämä tarkoittaa kaikessa harjoittelussa pidättäytymistä lähikontakteista. Ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa.
 • Vanhempien tulee käyttää maskia lapsia noutaessaan, kontakteja välttäen.

Satakunnan maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.

Suositus harrastustoiminnasta ei koske yksilö- tai ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatason kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Matkustamisen osalta suositus on välttää tarpeetonta matkustamista leviämisvaiheen alueille.

Kankaanpään kaupungin elinkeinopalvelut ylläpitää yrittäjän koronainfosivua osoitteessa: https://www.kankaanpaa.fi/yrittajalle

Miten toimin jos epäilen tartuntaa?

COVID-infektion aiheuttaman hengitystieinfektion oirekuvaan voi kuulua kuume, yskä, nuha, hengenahdistus, kurkkukipu, haju- ja makuaistin menetys, päänsärky, poikkeava väsymys, huonovointisuus ja yleiskunnon lasku, painontunne rinnassa ja/tai lihaskivut sekä suolisto-oireet.

Vaikka sinulla olisi vain lieviä oireita, jää kotiin ja varaa aika koronavirustestiin, sillä myös oireeton ja lieväoireinen voi tartuttaa tautia. Jos sinulla on oireita, älä mene töihin, kouluun tai harrastuksiin äläkä tapaa ystäviäsi tai sukulaisiasi.

Vaihtoehto 1.

 • SOITA PoSan flunssapoliklinikalle numeroon 02 577 3265, josta saat näytteenottoajan ja saapumisohjeen. Flunssapoliklinikan puhelinneuvonta on avoinna ma-pe klo 8.00-16.00 ja la-su klo 9.00-13.00. Muina aikoina ota yhteyttä Satasairaalan käyttämään valtakunnallisen päivystysapu-numeroon: 116117. Älä missään tapauksessa lähde sairaana terveysasemalle ilman etukäteissoittoa.
 • Näytteenotto toteutetaan erillään muista päivystyspotilaista. Kankaanpäässä peruspalvelukeskus Tapalassa näytteenotto sijaitsee sairaala-rakennuksen päädyssä, seuraa opasteita ulkona.
 • Tarkemmat tiedot löytyvät PoSan verkkosivuilta: http://www.eposa.fi/flunssapoliklinikan-naytteenotto-ja-puhelinneuvonta/

Vaihtoehto 2.

 • Tunnistautumalla Omaolo-palveluun arvion tuloksen voi lähettää suoraan PoSaan, jossa ammattilaiset käsittelevät saadut oirearviot.
 • Alle 16-vuotiaat: Omaolo-palvelusta saa toimintaohjeet oirearvion tekemisen jälkeen. Lasten tietoja ei voi lähettää Omaolo-palvelussa ammattilaisen luettavaksi. Jos Omaolo suosittelee alle 16-vuotiaalle testiin tai päivystykseen hakeutumista, soita terveyspalveluihin.

On erittäin suositeltavaa ladata tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-älypuhelinsovellus.

Sen voi ladata maksutta koronavilkku.fi -sivulta sekä sovelluskaupoista. Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle.os sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.

Kaupungin toimenpiteet eri toimialoilla

Varhaiskasvatuksen yksiköiden toiminta jatkuu normaalisti. Henkilökunta käyttää maskia tai visiiriä. Huoltajien suositellaan käyttävän tuonti- ja hakutilanteissa maskia.

Varhaiskasvatuksessa noudatetaan edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, vältetään turhia kontakteja sekä siivotaan tiloja tehostetusti. Varhaiskasvatukseen EI saa tulla sairaana. Varhaiskasvatus tiedottaa vanhempia tarkemmista toimintaohjeista.

Perusopetus kouluissa jatkuu normaalisti lähiopetuksessa. Koulujen henkilökunta käyttää maskia. Koulu- ja eskarikuljetusten piirissä oleville annetaan maskit käyttöön kuljetuksissa.

Yläkoulun oppilaiden suositellaan käyttävän maskeja. Oppilaat saavat maskit koululta.

Kouluissa noudatetaan tehostettua käsihygieniaa ja vältetään ylimääräisiä kontakteja. Kouluun EI saa tulla sairaana. Koulut ovat lähettäneet huoltajille tarkempia ohjeistuksia Wilman kautta. Valtakunnallisia linjauksia koronatilanteen suhteen seurataan koulutoimessa tarkasti ja kouluissa on laadittu tarkat työsuunnitelmat mahdollisten tartuntatilanteiden varalta.

Lukio-opetus palaa myös lähiopetuksen piiriin lukuvuoden 2021 alussa. Lukiolaisilla on maskisuositus ja myös he saavat maskit suoraan koululta.

Kankaanpään musiikkiopiston opetuksen järjestäjänä toimii 1.1.2021 alkaen Kankaanpään opisto / Pohjois-Satakunnan kansanopiston kannatusyhdistys ry.

Uudet verkkosivut ovat osoitteessa: https://kankaanpaanmusiikkiopisto.fi/

Kaupungin tilat ja palvelut avataan rajoitetusti maanantaista 11.1.2021 alkaen pääsääntöisesti normaalien aukioloaikojen mukaan. Tämä tarkoittaa, että kaupunginkirjasto eli Kankaanpään pääkirjasto ja Honkajoen kirjasto ovat jälleen kuntalaisten käytössä.

Kaikkien tilojen käyttöönotossa noudatetaan toimenpiteitä, joilla avaaminen voidaan suorittaa hallitusti ja turvallisesti. Tiloissa kerrallaan oleva henkilömäärä rajataan puoleen normaalista ja tilojen käytössä tulee huomioida hygieniasuositukset ja turvavälit.

Pääkirjastossa lehtisalissa riittävän väljyyden turvaamiseksi yhtäaikaisten asiakkaiden enimmäismäärää on 10. Yhteiskäytössä olevia asiakastietokoneita on vähennetty ja niiden käyttöaika on max. 1 h.

Asiakaspalvelutilanteet pyritään hoitamaan lyhyesti ja turvavälejä noudattaen. Laajemmat tiedonhaut yms. selvittelyt suosittelemme hoitamaan ensisijaisesti puhelimella tai sähköpostilla.

Tiloissa kävijöiden tulee noudattaa hygienia- sekä turvaväliohjeistuksia eikä tiloihin saa saapua sairaana.

Kaupungin tilat ja palvelut avataan rajoitetusti maanantaista 11.1.2021 alkaen pääsääntöisesti normaalien aukioloaikojen mukaan. Myös kaupunginmuseo tästä lähtien avoinna talvikauden aukioloaikojen mukaan eli la-su klo 12-16.

Kaikkien tilojen käyttöönotossa noudatetaan toimenpiteitä, joilla avaaminen voidaan suorittaa hallitusti ja turvallisesti. Tiloissa kerrallaan oleva henkilömäärä rajataan puoleen normaalista ja tilojen käytössä tulee huomioida hygieniasuositukset ja turvavälit.

Asiakaspalvelutilanteet pyritään hoitamaan lyhyesti ja turvavälejä noudattaen. Kävijämääriä seurataan ja katsotaan, ettei tiloihin tule ruuhkaa. Tiloissa kävijöiden tulee noudattaa hygienia- sekä turvaväliohjeistuksia eikä tiloihin saa saapua sairaana.

Kaupungin tilat ja palvelut avataan rajoitetusti maanantaista 11.1.2021 alkaen pääsääntöisesti normaalien aukioloaikojen mukaan. Tämä tarkoittaa, että liikuntakeskuksen tilat sekä monitoimitalo Honkala ovat jälleen kuntalaisten käytössä.

Kaikkien tilojen käyttöönotossa noudatetaan toimenpiteitä, joilla avaaminen voidaan suorittaa hallitusti ja turvallisesti. Tiloissa kerrallaan oleva henkilömäärä rajataan puoleen normaalista ja tilojen käytössä tulee huomioida hygieniasuositukset ja turvavälit. Joitain palveluita, kuten esimerkiksi uimahallin saunat, ei oteta vielä tässä vaiheessa käyttöön.

Asiakaspalvelutilanteet pyritään hoitamaan lyhyesti ja turvavälejä noudattaen. Kävijämääriä seurataan ja katsotaan, ettei tiloihin tule ruuhkaa. Tiloissa kävijöiden tulee noudattaa hygienia- sekä turvaväliohjeistuksia eikä tiloihin saa saapua sairaana.

Liikuntatilojen toimintarajoitukset:

UIMAHALLI/RAJOITUKSET
– Uimahallin asiakasmäärä 50% kapasiteetista (50 hlöä) kerrallaan altaalla
– Uimahallin pukuhuoneista joka 3.on auki – muut lukitaan
– Saunat eivät ole päällä

MUUT LIIKUNTATILAT/RAJOITUKSET KANKAANPÄÄ LIIKUNTAKESKUS
– kuntosali 10 hlöä
– painonnostosali 5 hlöä
– paini/judosali 10 hlöä
– palloiluhalli 30 hlöä (10 hlöä/osa)
– nyrkkeilysali 5 hlöä

MUUT LIIKUNTATILAT/RAJOITUKSET HONKAJOKI/HONKALA
– kuntosali 8 hlöä
– painonnostosali 3 hlöä
– Honkalan liikuntahalli 30 hlöä (10 hlöä/osa)

 

 

Kaupungin tilat ja palvelut avataan rajoitetusti maanantaista 11.1.2021 alkaen pääsääntöisesti normaalien aukioloaikojen mukaan. Tämä tarkoittaa, että myös nuorisotilat Kankaanpäässä sekä Honkajoelle ovat jälleen kuntalaisten käytössä.

Kaikkien tilojen käyttöönotossa noudatetaan toimenpiteitä, joilla avaaminen voidaan suorittaa hallitusti ja turvallisesti. Tiloissa kerrallaan oleva henkilömäärä rajataan puoleen normaalista ja tilojen käytössä tulee huomioida hygieniasuositukset ja turvavälit.

Asiakaspalvelutilanteet pyritään hoitamaan lyhyesti ja turvavälejä noudattaen. Kävijämääriä seurataan ja katsotaan, ettei tiloihin tule ruuhkaa. Tiloissa kävijöiden tulee noudattaa hygienia- sekä turvaväliohjeistuksia eikä tiloihin saa saapua sairaana.

Kaupungin nuorisotyöntekijän sekä etsivän nuorisotyön yksilöohjaajat ovat tavoitettavissa puhelimitse, Whatsappin välityksellä, sosiaalisen median kautta sekä sähköpostitse. Katso kaikki yhteystiedot: Nuorisotyö korona-aikana

Maa- ja metsätalousministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö ovat tiedotteessaan ilmoittaneet, että koronaviruksen leviämistä talousveden välityksellä ei pidetä todennäköisenä.

Lisäksi Kankaanpään vesijohtovesi tulee erittäin hyvälaatuisista pohjavesiesiintymistä, joten käytettävä raakavesi on suojassa välittömältä kontaktilta ulkomaailman kanssa.

Jo normaalissa olosuhteissa vesilaitoksen työntekijät noudattavat hygieenisiä työtapoja, ja niitä on epidemian johdosta edelleen tiukennettu. Juomavettä voi edelleen käyttää normaalisti ilman tartunnan vaaraa.

Mikäli kiinteistö on pitkään poissa käytössä koronatilanteen takia, tulee hanaveden laatu varmistaa juoksuttamalla vettä. Ohjeet tähän löytyvät Vesilaitosyhdistyksen verkkosivuilta:
https://www.vvy.fi/ajankohtaista/uutiset/varmista-kayttamatta-olleiden-rakennusten-hanaveden-laatu-juoksuttamalla-vetta/

 

Koronapalvelut

Kankaanpään seurakunta tarjoaa koronatilanteessa asiointipalvelua. Jos tarvitset apua ruokaostoksiin tai apteekissa käyntiin, voit soittaa seurakuntaan numeroon 044 713 3520 / Pasi Junnila, johtava diakoniatyöntekijä. Laadi kauppalista tai ostoslista valmiiksi ennen puhelua. Ruokaostokset tehdään Halpa-Hallista ja toimitetaan sinulle seuraavana arkipäivänä iltapäivällä. Jos haluat ruokaa viikonlopuksi tee tilaus viimeistään torstaina. Apteekkiostoksia varten haemme sinulta ennen asiointia Kela-kortin. Ostokset laskutetaan kuitin perusteella laskulla.

Kankaanpään Keskusapteekilla on tarjolla tuotteiden kotiinkuljetusmahdollisuus korona-aikana. Katso verkkosivulta lisäohjeet.

Kankaanpään Vuokkoapteekista voi noutaa lääketilauksen ovelta ennakkoon tilattuna.

Paikalliset ravintolat tarjoavat laajasti nouto- ja kotiinkuljetuspalvelua. Mikäli yrityksesi puuttuu listalta, ilmoita siitä: viestinta@kankaanpaa.fi

Paikallisilla yrityksillä on koronatilanteeseen liittyviä palveluita. Mikäli yrityksesi puuttuu listalta, ilmoita siitä: viestinta@kankaanpaa.fi

 • PoSa on avannut poikkeustilanteen vuoksi 1.12. alkaen nuorten, aikuisten ja perheiden korona-ajan huolipuhelimen, joka tarjoaa luottamuksellista psykiatrisen sairaanhoitajan tarjoamaa keskusteluapua, puh. 040 652 4200 takaisinsoittojärjestelmä. Kuuntele viesti loppuun ja toimi ohjeiden mukaisesti. Takaisinsoittojärjestelmä toimii arkisin klo 8-15.
 • PoSassa toimii erillinen huolipuhelin ikääntyneille, joka tarjoaa keskusteluapua ja käytännön neuvoja. Puheluihin vastataan numerosta 044 577 3430 maanantaista perjantaihin klo 12–15  välisenä aikana. Pyydä rohkeasti apua! Voit jättää myös viestillä soittopyynnön.
 • Kankaanpään seurakunta: Seurakunnan työntekijät auttavat nyt sähköpostin tai puhelimen välityksellä. Tuki voi olla, henkistä, hengellistä tai taloudellista apua. Kaikkien työntekijöiden yhteystiedot näkyvät seurakunnan verkkosivuilla. Tarvittaessa voit myös soittaa numeroon 044 713 3569.
 • Valtakunnallinen koronavirusneuvontapuhelin palvelee numerossa 02 95 535 535. Puhelimesta ei saa terveysneuvontaa tai ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Numeroon voi soittaa arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.

Satakunnan alueen yhdistykset, yhteisöt ja seurakunnat tarjoavat laajasti tukea, keskustelu- ja asiointiapua. Satakunnan Yhteisökeskus ry kerää verkkosivulleen listaa Satakunnan alueen tarjoamista tukitoimista korona-aikana.