Korona-tiedottamisen pääsivu – www.kankaanpaa.fi/korona

Korona-tiedottamisen pääsivu – www.kankaanpaa.fi/korona

(päivitetty 16.4.2021 klo 12.25)

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) on kokoontunut 15.4.2021 ja todennut, että Satakunta on epidemiologisesti koronan kiihtymisvaiheessa, mutta Eura, Eurajoki, Säkylä ja Kokemäki ovat leviämisvaiheessa. Koronan muuntovirukset ovat valtaviruksia , joten rajoituksia ja suosituksia puretaan edelleen maltillisesti tilannetta tarkasti seuraten.

Satakunnan ilmaantuvuusluku 15.4.2021 on THL:n koronakartan perusteella 43,1 / 100 000 asukasta / 14 vrk. Ilmaantuvuus on laskusuunnassa ja myös sairaanhoidon tarve on vähentynyt. Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) alueella ei ole viimeisen kahden viikon aikana ollut yhtään tartuntaa.

Pohjois-Satakunnan alueen kuntajohtajat, Kankaanpään kaupungin johtoryhmä sekä PoSan tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Margit Seppälä arvioivat tilannetta koko Pohjois-Satakunnan osalta perjantaina 16.4.2021 pidetyssä kokouksessa. Seuraava tilannekatsaus tehdään perjantaina 23.4.2021.

Kankaanpään osalta rajoituksiin ja suosituksiin tuli muutos vain nuorten harrastustoimintaan liittyen. 13-20-vuotiaiden harrastustoiminnan saa aloittaa 19.4.2021 alkaen korkeintaan 6 hengen ryhmissä oman joukkueen tai ryhmän kesken, edelleen pois lukien lähikontaktia sisältävät harjoitteet. Ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoiminta suositellaan edelleen pidettävän keskeytettynä.

 • Koulut jatkavat lähiopetuksessa ja varhaiskasvatuksen toiminta ennallaan.
 • Julkisten tilojen sulku jatkuu 25.4.2021 saakka.
 • Kaupungin liikuntatilat ovat auki koululaisryhmille, 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien harrastustoimintaan sekä erikseen määritettyyn mm. SM-tason harjoittelutoimintaan.
 • Liikuntakeskuksen uimahallia sekä monitoimitilaa vuokrataan sulkuaikana yksityisten käyttöön maksimissaan kuuden hengen samassa taloudessa asuville ryhmille. Lisätiedot ja varaukset liikuntakeskuksen infon numerosta 044 577 2680.
 • Kirjastoissa jatkuu varaa ja nouda –palvelu, museon tietopalvelu on avoinna ja nuorisotoimi palvelee verkon eri kanavien välityksellä.
 • Kaupungin muut toimipisteet ovat suljettuina ja asiointi pyydetään hoitamaan puhelimitse tai sähköpostitse.

Muut suositukset ja rajoitukset:

 • Laaja maskisuositus sekä etätyösuositus pysyvät ennallaan.
 • Aikuisten harrastustoiminta pidetään keskeytettynä koko Satakunnassa 25.4.2021 saakka. Myös yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan suosituksia.
 • AVI:n yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitus on 6 henkilöä ja se on voimassa 26.4.2021 asti. Yksityisissä kokoontumisissa ATTR suosittelee pidättäytymistä yli kuuden hengen kokoontumisista 25.4.2021 saakka.
 • Tarpeetonta matkustamista suositellaan välttämään.

Viimeisimmät tiedotteet:


Tänne korona-infosivulle on koottu tietoa Kankaanpään kaupungin ajankohtaista koronavirustilanteeseen liittyvistä toimenpiteistä sekä muista aiheeseen liittyvistä asioista. Suora linkki sivulle on: www.kankaanpaa.fi/korona. Kaikki koronavirustilanteeseen liittyvät kaupungin uutiset sekä tärkeimmät linkit löytyvät sivun oikeasta laidasta tai mobiilissa sivun alaosasta. Suora linkki uutisiin: www.kankaanpaa.fi/category/korona

Kaupunki seuraa koronatilannetta aktiivisesti ja on yhteydessä tartuntatautiviranomaisten kanssa. Kaupunki suosittelee seuraamaan sekä PoSan että Satasairaalan tiedotuskanavia liittyen tautitilanteeseen, koronarokotuksiin ym. epidemiaa koskeviin yksityiskohtiin:

 • Pohjois-Satakunnan alueella koronavirukseen liittyvän terveydellisen tilanteen hoidosta vastaa Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä (PoSa), jonka ohjeet löytyvät osoitteesta: PoSan koronasivu
 • Koko Satakuntaa koskevat ohjeistukset löytyvät Satasairaalaan koronatiedotussivulta: Satasairaalan koronasivu

Yleiset ohjeet ja suositukset

Kaupungin johtoryhmä seuraa tilanteen kehittymistä ja on jatkuvassa yhteydenpidossa terveysviranomaisten kanssa. Tarvittaessa reagoidaan nopeasti viranomaisten antamien ohjeistuksien mukaisesti.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) tekee tilannearvion ja antaa alueelliset suositukset STM:n ohjeiden mukaisesti viikoittain pääsääntöisesti torstaisin. Pohjois-Satakunnan alueen kuntajohtajat, Kankaanpään kaupungin johtoryhmä sekä PoSan tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Margit Seppälä arvioivat tilannetta koko Pohjois-Satakunnan osalta tätä seuraavana päivänä pääsääntöisesti perjantaisin.

Pohjois-Satakunnan alueella koronavirukseen liittyvän terveydellisen tilanteen hoidosta vastaa Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä (PoSa), jonka ohjeet löytyvät osoitteesta: www.eposa.fi. Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä antaa tiedotteen tartuntatautitilanteesta kaksi kertaa viikossa; maanantaisin ja perjantaisin iltapäivällä. Tiedotteet julkaistaan kotisivuilla ja facebookissa.

Huom! PoSa ilmoittaa jatkossa Honkajoen luvut erikseen, toisin kuin Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, jonka tilastoimissa luvuissa Honkajoen alueella ilmaantuneet tartunnat sisältyvät Kankaanpään lukuihin.

Pohjois-Satakunnan alueella koronavirukseen liittyvän terveydellisen tilanteen hoidosta vastaa Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä (PoSa), jonka ohjeet löytyvät osoitteesta: www.eposa.fi. Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä antaa tiedotteen tartuntatautitilanteesta kaksi kertaa viikossa; maanantaisin ja perjantaisin iltapäivällä. Tiedotteet julkaistaan kotisivuilla ja facebookissa.

Koronarokotuksista Pohjois-Satakunnan alueella vastaa Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä (PoSa).

PoSa tiedottaa rokotustilanteesta lehti-ilmoituksin (Kankaanpään Seutu) sekä verkkosivulla: PoSan rokotusseuranta

Yleisötilaisuudet

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Varsinais-Suomen ja Satakunnan kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 6 (kuusi) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 27.2.2021–26.4.2021.

Aluehallintoviraston tartuntatautilain 58 §:n mukainen päätös 26.2.2021 Varsinais-Suomen ja Satakunnan kuntien alueelle

Kaupungin osalta toripäivien järjestäminen jatkuu normaalisti ottaen huomioon turvavälit, maskien käytön ja muut hygieniaohjeet. Muut kaupungin mahdolliset tapahtumat ja kokoontumiset järjestetään mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksien välityksellä.

Yksityistilaisuudet

ATTR suosittelee, että yli 6 henkilön yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Suositus noudattaa valtakunnallista 25.2.2021 voimaan astunutta aluehallintoviraston linjausta. Suositus on voimassa 25.4.2021 asti.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) suosittelee vakavasti suu-nenäsuojuksen laajaa käyttöä koko Satakunnassa THL:n k suosituksen mukaisesti.

Huom! PoSan ylilääkäri suosittelee kaikille käytettäväksi ns. kirurgisia maskeja. Kangasmaskeja ei enää suositella käytettäväksi.

Suositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita Satakunnan alueen asukkaita sekä lisäksi seuraavia ryhmiä:

 • Alle 12-vuotiaita oppilaita siltä osin, kun koulussa on ns. yhteisluokkia, joissa 12-vuotiaiden kanssa samassa tilassa opiskelee nuorempia oppilaita.
 • Alle 12-vuotiaita koulukuljetusoppilaita, mikäli heidän kanssaan samassa kuljetuksessa 12-vuotiaita tai vanhempia oppilaita.

Lisätietoja kasvomaskin käytöstä THL:n verkkosivulla: Suositus kasvomaskien käytöstä

Maskien jakelu

Kasvomaskit tulee kustantaa lähtökohtaisesti itse, mutta kuntien tulisi huolehtia, että vähävaraisimmat ja haavoittuvimmassa asemassa olevat ihmiset saavat niitä ilmaiseksi. Mikäli et itse pysty hankkimaan suu-nenäsuojuksia, Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä jakaa kertakäyttöisiä suu-nenäsuojuksia Kankaanpään hyvinvointikeskuksessa (Torikatu 4) sekä Honkajoen, Jämijärven, Karvian, Pomarkun ja Siikaisten peruspalvelukeskuksissa keskusten aukioloaikoina. Hyvinvointikeskuksessa ja peruspalvelukeskuksissa neuvotaan maskin käytössä.

Mikäli et pysty asioimaan peruspalvelukeskuksen jakelupisteen aukioloaikana, ole yhteydessä omaan keskukseen. Kankaanpään hyvinvointikeskus (Torikatu 4): 044 577 3272 Peruspalvelukeskukset, keskitetty ajanvaraus: 040 652 4340

Lisätietoja PoSan verkkosivulla: Suu-nenäsuojainten jakelu PoSan alueella

 

Aikuisten harrastustoiminta

ATTR suosittelee, että aikuisten harrastustoiminta pidetään keskeytettynä koko Satakunnassa ajalla 25.4.2021 saakka. Myös yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan suosituksia.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta

Yli 12-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan keskeytys jatkuu 18.4.2021 saakka. 13-20-vuotiaiden harrastustoiminnan saa aloittaa 19.4.2021 alkaen korkeintaan 6 hengen ryhmissä oman joukkueen tai ryhmän kesken, edelleen pois lukien lähikontaktia sisältävät harjoitteet. Ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoiminta suositellaan edelleen pidettävän keskeytettynä.

12-vuotiaat tai nuoremmat lapset: Harrastustoimintaa voidaan edelleen toteuttaa. ATTR suosittelee kuitenkin, että

 • kilpailuja tai esiintymisiä yleisölle ei järjestetä
 • ottelut ja kilpailut pidetään asuinkaupungin sisällä

Suositus on voimassa 25.4.2021 asti.

Ulkoliikuntapaikat voidaan pitää avoinna omaehtoista liikkumista varten.

Lisätietoja:

Ammattimainen harjoittelu

Suositus harrastustoiminnasta ei koske yksilö- tai ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

ATTR suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista. Pysytään perhepiirissä –kampanja on lanseerattu yhteistyössä Satasairaalan ja Satakunnan alueen kuntien kanssa, näin kannustetaan pitämään kontaktit minimissä.

Kankaanpään kaupungin elinkeinopalvelut ylläpitää yrittäjän koronainfosivua osoitteessa: https://www.kankaanpaa.fi/yrittajalle

Kaupungin henkilökunta on mahdollisuuksien mukaan etätöissä Valtioneuvoston suositusten mukaisesti. Asiointi kaupungin työntekijöiden kanssa suositellaan hoitamaan puhelimitse ja sähköpostitse. Kaupungin toimistojen ovet mukaan lukien kaupungintalo ovat suljettuina. Kaupungin yhteystiedot löydät verkkosivulta: www.kankaanpaa.fi/yhteystiedot. Kaupungin vaihteesta saat myös yhteyden haluamaasi henkilöön: 02 57 700

ATTR suosittelee, että Satakunnassa sovelletaan valtioneuvoston ohjeistoa etätyöstä niin laajalti kuin mahdollista, eli sekä julkisen sektorin että yksityisten työnantajien työtekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti, jos työtehtävät sen mahdollistavat ja työpaikoilla edistetään työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Miten toimin jos epäilen tartuntaa?

COVID-infektion aiheuttaman hengitystieinfektion oirekuvaan voi kuulua kuume, yskä, nuha, hengenahdistus, kurkkukipu, haju- ja makuaistin menetys, päänsärky, poikkeava väsymys, huonovointisuus ja yleiskunnon lasku, painontunne rinnassa ja/tai lihaskivut sekä suolisto-oireet.

Vaikka sinulla olisi vain lieviä oireita, jää kotiin ja varaa aika koronavirustestiin, sillä myös oireeton ja lieväoireinen voi tartuttaa tautia. Jos sinulla on oireita, älä mene töihin, kouluun tai harrastuksiin äläkä tapaa ystäviäsi tai sukulaisiasi.

Koronatestiin on hakeuduttava jo lievien oireiden ilmaannuttua. Älä missään tapauksessa lähde sairaana terveysasemalle ilman etukäteissoittoa.

Huomioithan myös, että testitulosta odottaessa on pysyttävä kotona.

Yhteydenotot Kankaanpään alueella

Soita Kankaanpäässä heti PoSan flunssapoliklinikalle p. 02 577 3265, josta saa näytteenottoajan ja saapumisohjeen. Flunssapoliklinikan puhelinneuvonta on avoinna ma-pe klo 8-16 ja la-su klo 9-15.

Muina aikoina ota yhteyttä Satasairaalan käyttämään valtakunnallisen päivystysapu-numeroon: 116117.

Flunssapoliklinikan näytteenotto tehdään Kankaanpäässä peruspalvelukeskus Tapalassa, käyntiosoite Ihanakallionkatu 4. Näytteenotto toteutetaan erillään muista päivystyspotilaista.

Yhteydenotot Honkajoen alueella

Koronanäytteenotto Honkajoen, Jämijärven, Karvian, Pomarkun ja Siikaisten peruspalvelukeskuksissa tapahtuu ajanvarauksella ja sopimuksen mukaan. Soita aina ennen kokeeseen tuloa p. 040 652 4340.

Tarkemmat tiedot löytyvät PoSan verkkosivuilta: Flunssapoliklinikan näytteenotto ja puhelinneuvonta

Omaolo.fi -verkkopalvelu

 

On erittäin suositeltavaa ladata tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-älypuhelinsovellus.

Sen voi ladata maksutta koronavilkku.fi -sivulta sekä sovelluskaupoista. Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle.os sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.

Kaupungin toimenpiteet eri toimialoilla

Varhaiskasvatuksen yksiköiden toiminta jatkuu normaalisti. ATTR suosittelee huolehtimaan, että eri ryhmien välillä ei synny kontakteja.

Henkilökunta käyttää maskia tai visiiriä. Huoltajien suositellaan käyttävän tuonti- ja hakutilanteissa maskia.

Varhaiskasvatuksessa noudatetaan edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, vältetään turhia kontakteja sekä siivotaan tiloja tehostetusti. Varhaiskasvatukseen EI saa tulla sairaana. Varhaiskasvatus tiedottaa vanhempia tarkemmista toimintaohjeista.

Alakoulut

Alakoulut jatkavat lähiopetuksessa. ATTR suosittelee huolehtimaan, että eri ryhmien välillä ei synny kontakteja.

Koulujen henkilökunta käyttää maskia. Maskisuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita Satakunnan alueen asukkaita sekä lisäksi seuraavia ryhmiä:

 • Alle 12-vuotiaita oppilaita siltä osin, kun koulussa on ns. yhteisluokkia, joissa 12-vuotiaiden kanssa samassa tilassa opiskelee nuorempia oppilaita.
 • Alle 12-vuotiaita koulukuljetusoppilaita, mikäli heidän kanssaan samassa kuljetuksessa 12-vuotiaita tai vanhempia oppilaita.

Koulu- ja eskarikuljetusten piirissä oleville annetaan maskit käyttöön kuljetuksissa. Oppilaat saavat maskit koululta.

Kouluissa noudatetaan tehostettua käsihygieniaa ja vältetään ylimääräisiä kontakteja. Kouluun EI saa tulla sairaana. Koulut ovat lähettäneet huoltajille tarkempia ohjeistuksia Wilman kautta. Valtakunnallisia linjauksia koronatilanteen suhteen seurataan koulutoimessa tarkasti ja kouluissa on laadittu tarkat työsuunnitelmat mahdollisten tartuntatilanteiden varalta.

Yläkoulut

Yläkoulut jatkavat lähiopetuksessa. Yläkoulun oppilaat sekä henkilöstö käyttävät maskeja.

Kankaanpään Yhteislyseo ja Honkajoen lukio jatkavat lähiopetuksessa.

Lukion oppilaat sekä henkilöstö käyttävät maskeja.

Kankaanpään musiikkiopiston opetuksen järjestäjänä toimii 1.1.2021 alkaen Kankaanpään opisto / Pohjois-Satakunnan kansanopiston kannatusyhdistys ry.

Uudet verkkosivut ovat osoitteessa: https://kankaanpaanmusiikkiopisto.fi/

ATTR suosittelee, että Satakunnan alueen kuntien ylläpitämät julkiset tilat suljetaan mahdollisimman laajasti, pyrkien kuitenkin mahdollistamaan lasten ja nuorten harrastustoiminta ja kirjastojen lainaustoiminta. Suositus on voimassa 25.4.2021 saakka.

Kaupunginkirjasto ml. pääkirjasto ja Honkajoen kirjasto toimii rajoitetun varaa ja nouda –palvelun muodossa. Kirjastojen tilat ovat muutoin suosituksen mukaan suljettuina.

Aineiston varaaminen

Aineistoa voi varata:

Aineiston noutaminen

Kun aineisto on noudettavissa kirjastosta, asiakas saa noutoilmoituksen.

Noudettaessa tarvitaan kirjastokortti ja varauksen noutonumero, joka on kerrottu noutoilmoituksessa. Kirjastossa voi asioida yksi asiakas kerrallaan. Asioitaessa on velvoite käyttää kasvomaskia. Julkiseen tilaan ei saa tulla, jos henkilöllä on mitään koronavirukseen sairastumiseen viittaavia oireita.

Kankaanpään pääkirjasto on avoinna ma-pe 11-19, la 10-14. Honkajoen kirjasto ma 13-19, ti 13-16, to 13-19, pe 10-16

Aineiston palauttaminen

Aineistoa voi myös palauttaa, ensisijaisesti palautusluukun kautta. Kankaanpään kirjaston luukku on rakennuksen pesäpallokentän puoleisessa päädyssä.

Lisätietoja: kirjasto.kankaanpaa.fi

 

 

ATTR suosittelee, että Satakunnan alueen kuntien ylläpitämät julkiset tilat suljetaan mahdollisimman laajasti, pyrkien kuitenkin mahdollistamaan lasten ja nuorten harrastustoiminta ja kirjastojen lainaustoiminta. Suositus on voimassa 25.4.2021 saakka.

Kankaanpään kaupunginmuseon tilat ovat suosituksen mukaan suljettuina. Museon tietopalvelun toimii sulusta huolimatta. Yhteydenotot: kaupunginmuseo@kankaanpaa.fi tai ma-pe klo 9-15, puh. 044 577 2788.

ATTR suosittelee, että Satakunnan alueen kuntien ylläpitämät julkiset tilat suljetaan mahdollisimman laajasti, pyrkien kuitenkin mahdollistamaan lasten ja nuorten harrastustoiminta ja kirjastojen lainaustoiminta. Suositus on voimassa 25.4.2021 saakka.

Kankaanpään liikuntakeskus sekä monitoimitalo Honkala ovat suosituksen mukaan suljettuina. Liikuntatilat (ml. uimahalli) ovat kuitenkin rajoitetusti käytössä koululaisryhmille, 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoimintaan sekä erikseen määriteltyyn harjoittelutoimintaan (esim. SM-tason harjoittelu).

Liikuntakeskuksen uimahallia sekä monitoimitilaa vuokrataan sulkuaikana yksityisten käyttöön maksimissaan kuuden hengen samassa taloudessa asuville ryhmille. Lisätiedot ja varaukset liikuntakeskuksen infon numerosta 044 577 2680.

Katso lisää yleisistä ohjeista ja suosituksista, kohdasta ”harrastustoiminta”.

 

 

 

ATTR suosittelee, että Satakunnan alueen kuntien ylläpitämät julkiset tilat suljetaan mahdollisimman laajasti, pyrkien kuitenkin mahdollistamaan lasten ja nuorten harrastustoiminta ja kirjastojen lainaustoiminta. Suositus on voimassa 25.4.2021 saakka.

Nuorisotila KetunGolo ja Nuorisotila Honkala ovat suosituksen mukaan suljettuina.

Kaupungin nuorisotyöntekijän sekä etsivän nuorisotyön yksilöohjaajat ovat tavoitettavissa puhelimitse, Whatsappin välityksellä, sosiaalisen median kautta sekä sähköpostitse. Katso kaikki yhteystiedot: Nuorisotyö korona-aikana

Maa- ja metsätalousministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö ovat tiedotteessaan ilmoittaneet, että koronaviruksen leviämistä talousveden välityksellä ei pidetä todennäköisenä.

Lisäksi Kankaanpään vesijohtovesi tulee erittäin hyvälaatuisista pohjavesiesiintymistä, joten käytettävä raakavesi on suojassa välittömältä kontaktilta ulkomaailman kanssa.

Jo normaalissa olosuhteissa vesilaitoksen työntekijät noudattavat hygieenisiä työtapoja, ja niitä on epidemian johdosta edelleen tiukennettu. Juomavettä voi edelleen käyttää normaalisti ilman tartunnan vaaraa.

Mikäli kiinteistö on pitkään poissa käytössä koronatilanteen takia, tulee hanaveden laatu varmistaa juoksuttamalla vettä. Ohjeet tähän löytyvät Vesilaitosyhdistyksen verkkosivuilta:
https://www.vvy.fi/ajankohtaista/uutiset/varmista-kayttamatta-olleiden-rakennusten-hanaveden-laatu-juoksuttamalla-vetta/

 

Koronapalvelut

Kankaanpään seurakunta tarjoaa koronatilanteessa asiointipalvelua. Jos tarvitset apua ruokaostoksiin tai apteekissa käyntiin, voit soittaa seurakuntaan numeroon 044 713 3520 / Pasi Junnila, johtava diakoniatyöntekijä. Laadi kauppalista tai ostoslista valmiiksi ennen puhelua. Ruokaostokset tehdään Halpa-Hallista ja toimitetaan sinulle seuraavana arkipäivänä iltapäivällä. Jos haluat ruokaa viikonlopuksi tee tilaus viimeistään torstaina. Apteekkiostoksia varten haemme sinulta ennen asiointia Kela-kortin. Ostokset laskutetaan kuitin perusteella laskulla.

Kankaanpään Keskusapteekilla on tarjolla tuotteiden kotiinkuljetusmahdollisuus korona-aikana. Katso verkkosivulta lisäohjeet.

Kankaanpään Vuokkoapteekista voi noutaa lääketilauksen ovelta ennakkoon tilattuna.

Paikalliset ravintolat tarjoavat laajasti nouto- ja kotiinkuljetuspalvelua. Mikäli yrityksesi puuttuu listalta, ilmoita siitä: viestinta@kankaanpaa.fi

Paikallisilla yrityksillä on koronatilanteeseen liittyviä palveluita. Mikäli yrityksesi puuttuu listalta, ilmoita siitä: viestinta@kankaanpaa.fi

 • PoSa on avannut poikkeustilanteen vuoksi 1.12. alkaen nuorten, aikuisten ja perheiden korona-ajan huolipuhelimen, joka tarjoaa luottamuksellista psykiatrisen sairaanhoitajan tarjoamaa keskusteluapua, puh. 040 652 4200 takaisinsoittojärjestelmä. Kuuntele viesti loppuun ja toimi ohjeiden mukaisesti. Takaisinsoittojärjestelmä toimii arkisin klo 8-15.
 • PoSassa toimii erillinen huolipuhelin ikääntyneille, joka tarjoaa keskusteluapua ja käytännön neuvoja. Puheluihin vastataan numerosta 044 577 3430 maanantaista perjantaihin klo 12–15  välisenä aikana. Pyydä rohkeasti apua! Voit jättää myös viestillä soittopyynnön.
 • Kankaanpään seurakunta: Seurakunnan työntekijät auttavat nyt sähköpostin tai puhelimen välityksellä. Tuki voi olla, henkistä, hengellistä tai taloudellista apua. Kaikkien työntekijöiden yhteystiedot näkyvät seurakunnan verkkosivuilla. Tarvittaessa voit myös soittaa numeroon 044 713 3569.
 • Valtakunnallinen koronavirusneuvontapuhelin palvelee numerossa 02 95 535 535. Puhelimesta ei saa terveysneuvontaa tai ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Numeroon voi soittaa arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.

Satakunnan alueen yhdistykset, yhteisöt ja seurakunnat tarjoavat laajasti tukea, keskustelu- ja asiointiapua. Satakunnan Yhteisökeskus ry kerää verkkosivulleen listaa Satakunnan alueen tarjoamista tukitoimista korona-aikana.