Täydennyksiä Kankaanpään kaupungin 16.3. linjaamiin toimenpiteisiin koronavirustilanteeseen liittyen

koronatiedote 17.3.

Suomen hallitus linjasi 16.3. lisätoimenpiteitä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Kankaanpään kaupunki tiedotti omista toimenpiteistään tämän jälkeen. Tiedote on nähtävillä kaupungin verkkosivuilla: https://www.kankaanpaa.fi/kankaanpaan-kaupungin-toimenpiteet-hallituksen-16-3-antamien-linjausten-perusteella/

Kaupungin eri hallinnonaloilla on tiistain 17.3. aikana täsmennetty toimenpiteisiin liittyviä yksityiskohtia, jotka ovat seuraavia:

Varhaiskasvatus

  • Tarvittava varhaiskasvatus järjestetään tällä hetkellä perhepäivähoidossa ja kaikissa päiväkodeissa.
  • Varhaiskasvatus järjestetään siten, että toiminta on mahdollista alle 10 hengen ryhmissä.

Perusopetus

  • Lähiopetusta järjestetään siihen oikeutetuille sekä Keskustan koululla (Keskustan koulun oppilaat) että Kangasmetsän koululla (Kangasmetsän oppilaat ja kyläkoulujen oppilaat).
  • Koulukuljetukset järjestetään oppilaille, jotka ovat normaalioloissakin kuljetuksen piirissä.
  • Opetus ja kuljetukset järjestetään siten, että toiminta on mahdollista alle 10 hengen ryhmissä.
  • Opetusta tarjoavilla kouluilla järjestetään ruokailu lähiopetukseen tuleville oppilaille. Ruokailu järjestetään porrastetusti siten, että ruokailevat ryhmät ovat alle 10 hengen ryhmiä. Etäopetuksessa oleville oppilaille ei järjestetä kouluruokailua.
  • Viestintä etäopetuksessa olevien suuntaan tapahtuu ensisijaisesti Wilman kautta. Toivotaan, että huoltajat lataavat mahdollisuuksien mukaan myös Wilma-mobiiliapplikaation puhelimiin. Opettajat tiedottavat oman luokkansa huoltajille etäopetuksen järjestämisen käytännöistä.

Muut kaupungin toiminnot

  • Kaupungintalo ja muut kaupungin toimipisteet ovat pääsääntöisesti suljettuna ja kaupungin työntekijät tekevät etätöitä. Kaupunki pyytää kaikessa asioinnissa käyttämään ensisijaisesti puhelinta tai sähköpostia henkilökohtaisen asioinnin sijaan. Välttämättömiä tapaamisia järjestetään harkinnan mukaan sovittaessa ajanvarauksella. Katso yhteystiedot: kankaanpaa.fi/yhteystiedot
  • Kriittisissä toiminnoissa olevat henkilöt (esim. vesihuolto) jatkavat työtään normaalisti huomioiden alle 10 henkilön kokoontumissäännön.
  • Kaupungin lautakuntien kokoukset pääsääntöisesti perutaan ja järjestetään vain välttämättömät kokoukset mahdollisuuksien mukaan etäyhteyden välityksellä.

Kaupunki selvittää mahdollisen asiointi- ja muun avun järjestämistä karanteenissa tai karanteenia vastaavissa oloissa oleville Kankaanpäässä. Tästä tiedotetaan lisää keskiviikkona 18.3.

Tiedot tarkentuvat jatkuvasti ja kaupunki seuraa aktiivisesti viranomaisten ohjeita. Kaupungin johtoryhmä kokoontuu tarvittaessa etäyhteyden välityksellä.

Lisätiedot:

Mika Hatanpää, kaupunginjohtaja, Kankaanpään kaupunki

044 577 2210, mika.hatanpaa@kankaanpaa.fi