Koronatilanne Kankaanpäässä 4.12.2020

Koronatilanne Kankaanpäässä 4.12.2020

Koronatilanne Kankaanpäässä on pysynyt kuluneen viikon aikana maltillisena. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n kuntakohtaisten tietojen mukaan Kankaanpäässä on edelleen 6 tartuntaa, mikä on sama kuin alkuviikosta.

Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymän mukaan alueella on viimeisen 1,5 viikon aikana todettu yhteensä 74 koronaan sairastunutta ja altistuneita on n. 400. THL:n tietojen mukaan tartuntoja on 4.12. mennessä Honkajoella 23 ja Karviassa 46. Muita PoSa-kuntia ei ole vielä THL:n kuntalistalla eli niissä tartuntoja on alle 5.

Pidetään edelleen mielessä tärkeät ohjeet, joilla suojaat itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta:

  1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
  2. Pidä ainakin 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
  3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
  4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä.
  5. Lataa Koronavilkku-sovellus.

Huom! Muistathan, että tällä hetkellä on tärkeää vastata myös tuntemattomiin puhelinnumeroihin, sillä soittaja voi olla tartunnanjäljittäjä. Nopeus on valttia tartuntaketjujen katkaisemisessa.

Koronatestiin on hakeuduttava jo lievien oireiden ilmaannuttua. Soita Kankaanpäässä heti PoSan flunssapoliklinikalle p. 02 577 3265, josta saa näytteenottoajan ja saapumisohjeen. Flunssapoliklinikan puhelinneuvonta on avoinna ma-pe klo 8-16 ja la-su klo 9-15. Oirearvion voi tehdä myös omaolo.fi –palvelussa, josta saa toimintaohjeet.

Kaupungin 27.11. asettamat koronatoimenpiteet ovat voimassa 11.12. saakka, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudelleen. Mahdollisista toimenpiteiden purkamisista tai muutoksista tiedotetaan erikseen. Lisätietoa: www.kankaanpaa.fi/korona