Pohjois-Satakunta jatkaa koronan leviämisvaiheessa, alle 12-vuotiaiden harrastamiseen sekä lukioiden opetukseen täsmennyksiä

Pohjois-Satakunta jatkaa koronan leviämisvaiheessa, alle 12-vuotiaiden harrastamiseen sekä lukioiden opetukseen täsmennyksiä

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) on kokoontunut 11.2.2021 ja todennut Satakunnan olevan on kiihtymisvaiheessa, mutta Rauma ja Pohjois-Satakunta jatkavat leviämisvaiheessa. Tartuntoja on todettu Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) alueella 27.1 jälkeen yhteensä 39. Karanteeniin on asetettu 157 altistunutta. Pääosa tartunnoista ja altistumisista liittyy Karviasta lähteneeseen tartuntaketjuun.

ATTR piti voimassa olevat suositukset ja rajoitukset pitkälti ennallaan. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevaa kohtaa täsmennettiin OKM:n ohjeiston mukaisesti. Lisäksi THL:ltä saatujen täsmennettyjen ohjeiden mukaan voidaan leviämisvaiheessa olevilla alueilla kuntakohtaisesti käyttää myös harkintaa joidenkin toimenpiteiden noudattamisessa, mikäli tarkasteltu alue on laajempi ja alueella on kuntakohtaisia eroja.

Pohjois-Satakunnan alueen kuntajohtajat, Kankaanpään kaupungin johtoryhmä sekä PoSan tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Margit Seppälä arvioivat tilannetta koko Pohjois-Satakunnan osalta perjantaina 12.2.2021 pidetyssä kokouksessa. Alueella voimassa oleviin toimenpiteisiin tehdään täsmennyksiä saatujen suositusten ja ohjeiden perusteella.

Toimenpiteet ovat voimassa 28.2.2021 asti ja ATTR tarkastelee tilannetta seuraavan kerran torstaina 18.2.2021. Mitä ilmeisimmin toimenpiteet tulevat jatkumaan talvilomien yli. Näin ollen Pohjois-Satakunnan alueella toimenpiteet ja suositukset ovat voimassa seuraavan tilannekatsaukseen saakka, joka tehdään perjantaina 5.3.2021. Tarvittaessa tiedotetaan myös ATTR:n ensi viikon kokouksen jälkeen.

Tässä tiedotteessa kerrotaan tarkemmin koronatoimenpiteisiin tulevista täsmennyksistä Kankaanpään kaupungin osalta. Muut PoSa-alueen kunnat tiedottavat omista yksityiskohtaisista toimenpiteistään omilla verkkosivuillaan (linkit tiedotteen lopussa).

Täsmennykset aiempiin toimenpiteisiin Kankaanpään osalta

  • Kankaanpään Yhteislyseon lukio-opetuksen järjestämisessä tullaan käyttämään THL:n täsmennettyjen ohjeiden mukaista kuntakohtaista harkintaa. Lyseon Kankaanpään yksikkö on viikon 7 ajan, eli 15.-19.2.2021 hybridimallin mukaisessa etäopetuksessa siten, että kaksi ikäluokkaa kerrallaan on lähiopetuksessa ja yksi luokka kerrallaan etäopetuksessa vuoropäivinä. Honkajoen yksikön osalta 1. ja 2. vuosikurssin on jatkettava etäopetuksessa helmikuun loppuun. Koulu toimii tällä hetkellä väistötiloissa eikä kyseisissä tiloissa opetusta voi tällä hetkellä järjestää riittävillä turvaväleillä. Välttämätön opetus voidaan ohjeiden mukaan toteuttaa lähiopiskeluna ja näin toimitaan abiturienttien kohdalla molemmissa yksiköissä. Yhteislyseo tiedottaa oppilaita tarkemmista toimintaohjeista.
  • ATTR täsmensi alle 12-vuotiaiden harrastustoimintaan liittyviä suosituksia. Alle 12-vuotiaiden oman ryhmän tai joukkueen kesken myös lähikontaktia sisältävät harjoitteet ovat sallittuja. Kilpailuja tai esiintymisiä yleisölle ei tule järjestää. Ottelu- ja kilpailutoiminnan mahdollistamista arvioidaan viikoittain. Asuinkaupungin sisäiset ottelut ja kilpailut sallitaan, mutta toistaiseksi Etelä- ja Pohjois-Satakunnan leviämisvaihetilanteen johdosta ei sallita alueella ottelu- ja kilpailutoimintaa, joka lisäisi matkailua alueella. Edelleen suositellaan harrastustoiminnan järjestämistä mahdollisuuksien mukaan ulkona. HUOM! Alle 12-vuotiaiden ryhmätoiminnassa ei ole ryhmäkokorajoituksia. 12-20 -vuotiaiden ryhmätoiminnassa ryhmäkoko on rajoitettu 10 henkeen.

Muut voimassa olevat suositukset säilyvät ennallaan mm. maskien käytön, etätyön, kokoontumisrajoitusten ym. suhteen.

Tarkempia tietoja suosituksista: Satasairaala: Epidemian torjunta ja voimassa olevat alueelliset suositukset

Kuntakohtaiset tarkemmat ohjeistukset löytyvät kuntien omilta koronasivuilta.

Kuntalaisia suositellaan seuraamaan myös PoSan sekä Satasairaalan tiedotusta aiheesta:

Koronarokotustilanteen osalta ajankohtaista tietoa tulee löytymään PoSan verkkosivuilta. Tällä hetkellä rokotetaan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaa ja kotihoidon ja asumispalvelujen asukkaita. Rokotusten etenemisestä tullaan tiedottamaan PoSan toimesta tarpeen mukaan.

Hygieniasta pidettävä edelleen huolta, oireisena heti testiin

Epidemian leviämisen rajoittamiseksi on edelleen muistettava seuraavat tärkeät keinot: maskin käyttäminen, hyvä käsi- ja yskimishygienia, turvavälit, kontaktien ja turhan liikkumisen vähentäminen. Koronavilkku-sovelluksen lataaminen puhelimeen on erittäin suositeltavaa.

Koronatestiin on hakeuduttava jo lievien oireiden ilmaannuttua. Soita Kankaanpäässä heti PoSan flunssapoliklinikalle p. 02 577 3265, josta saa näytteenottoajan ja saapumisohjeen. Flunssapoliklinikan puhelinneuvonta on avoinna ma-pe klo 8-16 ja la-su klo 9-15. Flunssapoliklinikan näytteenotto tehdään Kankaanpäässä peruspalvelukeskus Tapalassa, käyntiosoite Ihanakallionkatu 4. Näytteenotto toteutetaan erillään muista päivystyspotilaista.

Koronanäytteenotto Honkajoen, Jämijärven, Karvian, Pomarkun ja Siikaisten peruspalvelukeskuksissa tapahtuu ajanvarauksella ja sopimuksen mukaan. Soita aina ennen kokeeseen tuloa p. 040 652 4340.

Oirearvion voi tehdä myös omaolo.fi –palvelussa, josta saa toimintaohjeet.

Lisätiedot

Margit Seppälä, ylilääkäri, Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä
044 577 3200, margit.seppala@eposa.fi

Mika Hatanpää, kaupunginjohtaja, Kankaanpään kaupunki
044 577 2210, mika.hatanpaa@kankaanpaa.fi

Markus Ojakoski, kunnanjohtaja, Jämijärven kunta
040 509 4542, markus.ojakoski@jamijarvi.fi

Tarja Hosiasluoma, kunnanjohtaja, Karvian kunta
040 022 1900, tarja.hosiasluoma@karvia.fi

Jari Rantala, kunnanjohtaja, Pomarkun kunta
040 582 4242, jari.ranta@pomarkku.fi

Viveka Lanne, kunnanjohtaja, Siikaisten kunta
044 720 1071, viveka.lanne@siikainen.fi