Koko Satakunta leviämisvaiheessa – koronatoimenpiteet pysyvät voimassa, kokoontumisrajoituksia kiristetään

Koko Satakunta leviämisvaiheessa – koronatoimenpiteet pysyvät voimassa, kokoontumisrajoituksia kiristetään

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) on kokoontunut 18.2.2021 ja todennut koko Satakunnan olevan koronan leviämisvaiheessa. Tartuntoja on ollut Satakunnan alueella 3.2.-15.2.2021 välisenä aikana yhteensä 204, näistä suuri osa on todettu Rauman telakan alueella.

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) mukaan alueella on todettu 27.1.-19.2.21 välisenä aikana 41 covid-tartuntaa, joista Karviassa 19, Kankaanpäässä 8, Honkajoella 6, Jämijärvellä 4 ja ulkopaikkakuntalaisia 4. Siikaisissa ja Pomarkussa tartuntoja ei ole ollut. Viimeisen viikon aikana uusia tartuntoja on ollut vain muutama. PoSan alueen ilmaantuvuus on laskenut ja on 63.1 / 100 000 / 14 vrk. Laskusta huolimatta olemme edelleen leviämisvaiheessa ja leviämisvaiheen rajoitukset ja suositukset ovat käytössä, eikä niitä voida höllentää. PoSan alueella ei ole todettu virusmuunnoksia. PoSan alueella edellä olevalla ajanjaksolla on asetettu karanteeniin yhteensä 161, osan karanteeni on jo päättynyt.

Epidemian estämiseksi ATTR kiristi alueellisia suosituksia joiltakin osin, mutta nämä muutokset eivät vaikuta Pohjois-Satakunnan alueen toimenpiteisiin, jotka ovat olleet vastaavalla tasolla jo aiemmin. ATTR:n suositukset ovat nyt voimassa 21.3.2021 saakka. Pohjois-Satakunnan osalta tilannetta tarkastellaan seuraavan kerran perjantaina 5.3.2021.

Tässä tiedotteessa käydään läpi voimassa olevat koronatoimenpiteet Kankaanpään kaupungin osalta. Muut PoSa-alueen kunnat tiedottavat omista yksityiskohtaisista toimenpiteistään omilla verkkosivuillaan (linkit tiedotteen lopussa).

Kankaanpään kaupungin voimassa olevat koronatoimenpiteet

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen yksiköiden toiminta jatkuu normaalisti. Henkilökunta käyttää maskeja tai visiirejä. Myös huoltajien suositellaan käyttävän tuonti- ja hakutilanteissa maskia.

Perusopetus

Perusopetus kouluissa jatkuu normaalisti. Koulujen henkilökunta käyttää maskeja. Koulu- ja eskarikuljetusten piirissä oleville annetaan maskit käyttöön kuljetuksissa. Maskisuositus koskee myös yläkoulujen oppilaita, 6-luokkalaisia sekä 5-luokkalaisia niissä kouluissa, joissa on yhdistelmäluokkia.

Lukio-opetus

Kankaanpään Yhteislyseon Kankaanpään sekä Honkajoen yksiköt jatkavat toimintaansa talviloman jälkeen hybridiopetuksessa. Yhteislyseo tiedottaa oppilaita tarkemmista toimintaohjeista. Lukio-opetuksessa sekä opettajat että oppilaat käyttävät maskeja lähiopetuksessa.

Liikuntatilat

Kankaanpään liikuntakeskus sekä monitoimitalo Honkala ovat suljettuina. Liikuntatilat (ml. uimahalli) ovat kuitenkin rajoitetusti käytössä koululaisryhmille, lasten ja nuorten harrastustoimintaan (alle 12v ei ryhmärajoituksia, 12-20v max. 10 henkilön ryhmissä) sekä erikseen määriteltyyn harjoittelutoimintaan (esim. SM-tason harjoittelu). Katso lisätietoja: www.kankaanpaa.fi/korona -> Yleiset ohjeet ja suositukset -> Harrastustoiminta.

Kaupunginkirjasto

Kaupunginkirjaston toiminta jatkuu varaa ja nouda –palvelun muodossa sekä pääkirjastossa, että Honkajoen kirjastossa. Kirjastojen tilat ovat muutoin suljettuina.

Kaupunginmuseo

Kaupunginmuseo on suljettuna näyttelytoiminnan osalta. Museon tietopalvelu palvelee virka-aikaan sähköpostitse ja puhelimitse.

Nuorisotilat

Nuorisotila Ketun Golo sekä Honkala ovat suljettuina. Nuorisotoimi palvelee eri muodoissa verkossa.

Kaupungin muut tilat ja asiointi

Kaupungin toimistojen ovet mukaan lukien kaupungintalo ovat suljettuina. Kaupungin henkilökunta on mahdollisuuksien mukaan etätöissä Valtioneuvoston suositusten mukaisesti. Asiointi kaupungin työntekijöiden kanssa suositellaan hoitamaan puhelimitse ja sähköpostitse.

Muut voimassa olevat suositukset

Lounas-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on päättänyt kiristää voimassa olevia kokoontumisrajoituksia 20.2.2021 alkaen. Satakunnan kuntien alueella sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen OKM:n ja THL:n 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Muut voimassa olevat suositukset säilyvät ennallaan mm. maskien käytön, etätyön sekä matkustamisen suhteen. Tarkempia tietoja suosituksista: Satasairaala: Epidemian torjunta ja voimassa olevat alueelliset suositukset

Kaupunki seuraa koronatilannetta aktiivisesti ja on yhteydessä tartuntatautiviranomaisten kanssa. Kaupunki suosittelee seuraamaan sekä PoSan että Satasairaalan tiedotuskanavia liittyen tautitilanteeseen, koronarokotuksiin ym. epidemiaa koskeviin yksityiskohtiin:

Kankaanpään kaupunki tiedottaa koronatilanteen liittyvistä toimenpiteistään osoitteessa: www.kankaanpaa.fi/korona. Tiedottamista tehdään aktiivisesti myös sosiaalisen median kanavissa.

Muiden PoSa-kuntien tarkemmat ohjeistukset löytyvät kuntien omilta verkkosivuilta.

Lisätiedot

Mika Hatanpää, kaupunginjohtaja, Kankaanpään kaupunki
044 577 2210, mika.hatanpaa@kankaanpaa.fi