Pohjois-Satakunta on edelleen koronan leviämisvaiheessa – palvelujen rajoitukset jatkuvat odotetusti 10.1.2021 saakka

Pohjois-Satakunta on edelleen koronan leviämisvaiheessa – palvelujen rajoitukset jatkuvat odotetusti 10.1.2021 saakka

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) on kokoontunut 17.12.2020 ja todennut Satakunnan olevan edelleen kiihtymisvaiheessa ja Pohjois-Satakunnan leviämisvaiheessa. Työryhmä suosittelee kunnille, että aiempia suosituksia ja rajoituksia jatketaan 10.1.2021 saakka.

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) alueella on todettu edellisen 14 vrk:n tarkastelujakson (2.12. – 15.12.2020) aikana 24 tartuntaa, mikä tarkoittaa, että tilanne on selvästi parantunut (viikko sitten 79 tapausta/14 vrk), mutta ilmaantuvuus on silti korkea. Kankaanpäässä on todettu koko korona-aikana 6 tartuntaa.

Kaupungin johtoryhmä ja PoSan tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Margit Seppälä arvioivat tilannetta Kankaanpään osalta perjantaina 18.12. pidetyssä kokouksessa. Alueellisen työryhmän suositusten mukaan kaupungin toiminnan aiempia rajoituksia sekä muita suosituksia jatketaan 10.1.2021 saakka.

ATTR kokoontuu seuraavan kerran 7.1.2021 arvioimaan tilannetta. Kaupunki tiedottaa asiasta osaltaan 8.1.2021.

Rajoitukset kaupungin toiminnassa sekä alueelliset suositukset

 • Varhaiskasvatuksen yksiköiden toiminta jatkuu normaalisti joulunajan aukiolojen ja järjestelyjen mukaan. Henkilökunta käyttää maskeja tai visiirejä. Myös huoltajien suositellaan käyttävän tuonti- ja hakutilanteissa maskia.
 • Perusopetus kouluissa jatkuu normaalisti. Koulut päättyvät Kankaanpäässä 22.12.2020 ja jatkuvat 7.1.2020. Koulujen henkilökunta käyttää maskeja. Koulu- ja eskarikuljetusten piirissä oleville annetaan maskit käyttöön kuljetuksissa. Yläasteen oppilaiden suositellaan käyttävän maskeja. Oppilaat saavat tarvittaessa maskit koululta.
 • Kankaanpään Yhteislyseo ja Musiikkiopisto ovat etäopetuksessa.
 • Liikuntakeskuksen tilat, kaupunginmuseo ja nuorisotila pysyvät suljettuina ja kaupunki kieltää ulkopuolisten tilaisuudet ja ilta- ja viikonloppukäytön kaupungin hallinnoimissa kiinteistöissä. Kaupungin tiloissa vuokralla olevia toimijoita kielto ei koske.
 • Kaupunginkirjaston lehtisali ja kokoelmatilat on suljettu asiakkailta. Kirjastossa jatkuu rajoitettu varaa ja nouda –lainauspalvelu jouluajan aukiolojen mukaan. Lisätietoa kirjaston verkkosivuilta: http://kirjasto.kankaanpaa.fi/
 • Kaupunki suosittelee jatkamaan muun ryhmäharrastustoiminnan keskeytystä. Kaupungin tiloissa olevat harrastuspaikat ovat Kankaanpäässä suljettuina kaikkia ikäryhmiä ja lajien harjoittajia koskien.
 • ATTR suosittelee vakavasti maskien laajaa käyttöä. Kaupunki kehottaa noudattamaan tätä suositusta.
 • Etätyösuositus pysyy myös voimassa, mistä johtuen asiointi kaupungin viranhaltijoiden kanssa suositellaan hoitamaan puhelimitse ja sähköpostitse. Kaupungin toimistojen ovet mukaan lukien kaupungintalo ovat suljettuina.
 • Suositus on, että yli 10 henkilön sisätiloissa pidettäviä yksityistilaisuuksia ei järjestettäisi eikä niihin osallistuttaisi. Lisäksi suositellaan huomioimaan, että saman työyhteisön jäseniä osallistuisi enintään 5 samaan vapaa-ajan tilaisuuteen. Myös yksityisissä tilaisuuksissa tulee käyttää maskia, mikäli turvaetäisyyksien pito ei onnistu.
 • AVI:n 16.12.2020 antaman ohjeistuksen mukaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen OKM:n ja THL:n 21.9.2020 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa 23.1.2021 saakka.
 • Kaupunki ei järjestä omia tilaisuuksia tai tapahtumia. Torstain toripäivät voidaan viranomaisten mukaan järjestää, kun turvavälit ja maskit huomioidaan. Vuoden 2020 viimeinen toripäivä järjestetään tiistaina 22.12.
 • Kaikkea tarpeetonta matkustamista ja liikkumista suositellaan välttämään sekä kuntien että maakuntien välillä.

Juhlapyhiä suositellaan vietettävän perhepiirin kesken

ATTR korostaa, että on tärkeää jatkaa suositusten noudattamista eikä vähitellen paraneva tilanne saa johtaa varotoimien herpaantumiseen. On meidän kaikkien vastuulla, että voimme viettää juhlapyhiä terveenä ja ilman pelkoa terveydenhuollon tai tartunnanjäljityksen ylikuormittumisesta.

Lähikontaktien määrän rajoittaminen, etäisyyksien pitäminen, käsihygienian toteuttaminen ja laaja maskin käyttö julkisissa tiloissa ovat edelleen avainasemassa. Erityisen tärkeää on muistaa huolelliset varotoimet, kun joulun aikana kohdataan riskiryhmiin kuuluvia tai iäkkäitä omaisia.

Juhlapyhiä on turvallisinta viettää omassa perhepiirissä samassa taloudessa asuvien kesken. Kaupunki suosittelee hyödyntämään THL:n antamia käytännön vinkkejä turvalliseen pyhien viettoon liittyen. Sukulaisia ja ystäviä voi tavata myös etäyhteyksien välityksellä, tämän mahdollistavat alueemme hyvät verkkoyhteydet!

THL:n vinkit löytyvät osoitteesta: https://thl.fi/fi/-/juhli-joulua-pienessa-porukassa-ja-valta-ruuhkia-listasimme-vinkkeja-turvalliseen-pyhien-viettoon

Koronatestaus joulunaikana

Koronatestiin on hakeuduttava jo lievien oireiden ilmaannuttua. Soita Kankaanpäässä heti PoSan flunssapoliklinikalle p. 02 577 3265, josta saa näytteenottoajan ja saapumisohjeen. Flunssapoliklinikan puhelinneuvonta on avoinna 14.12.2020-10.1.2021 ma-pe 8.00-16.00 ja la-su sekä arkipyhisin 9.00-13.00. Oirearvion voi tehdä myös omaolo.fi –palvelussa, josta saa toimintaohjeet.

Tilanteen seuranta

Kaupungin johtoryhmä seuraa tilanteen kehittymistä ja on jatkuvassa yhteydenpidossa terveysviranomaisten kanssa. Tarvittaessa reagoidaan nopeasti viranomaisten antamien ohjeistuksien mukaisesti.

Kaupunki suosittelee seuraamaan Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymän sekä Satasairaalan tiedotusta aiheesta:
www.eposa.fi/category/korona/
www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19

Kaupunki kerää omiin toimenpiteisiin liittyvät tiedot infosivulle:
www.kankaanpaa.fi/korona/

Lisätiedot

Mika Hatanpää, kaupunginjohtaja, Kankaanpään kaupunki
044 577 2210, mika.hatanpaa@kankaanpaa.fi

Margit Seppälä, ylilääkäri, Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä
044 577 3200, margit.seppala@eposa.fi