Pohjois-Satakunta edelleen koronan leviämisvaiheessa – kaupungin toiminnan rajoitukset jatkuvat ainakin vuoden loppuun saakka

Pohjois-Satakunta edelleen koronan leviämisvaiheessa – kaupungin toiminnan rajoitukset jatkuvat ainakin vuoden loppuun saakka

Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjuntaryhmän (ATTR) mukaan Pohjois-Satakunnan alue on edelleen koronan leviämisvaiheessa. Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) alueella on todettu edellisen 14 vrk:n tarkastelujakson (26.11. – 9.12.2020) aikana 79 tartuntaa, mikä tarkoittaa koronan ilmaantuvuusluvun olevan 385.

Kaupungin johtoryhmä ja PoSan tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Margit Seppälä arvioivat tilannetta Kankaanpään osalta perjantaina 11.12. pidetyssä kokouksessa. Koronatilanne alueella on edelleen vakava, minkä vuoksi kaupungin toiminnan rajoitukset pidetään ennallaan vuoden loppuun saakka.

On todennäköistä, että rajoitukset tulevat jatkumaan myös vuoden vaihteen jälkeen aina 10.1.2021 saakka. Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjuntaryhmä arvioi tätä rajoitusten kestoa ensi torstaina 17.12 ja kaupunki tiedottaa osaltaan asiasta perjantaina 18.12.

Rajoitukset kaupungin toiminnassa sekä alueelliset suositukset

 • Varhaiskasvatuksen yksiköiden toiminta jatkuu normaalisti. Henkilökunta käyttää maskeja tai visiirejä. Myös huoltajien suositellaan käyttävän tuonti- ja hakutilanteissa maskia.
 • Perusopetus kouluissa jatkuu normaalisti. Koulujen henkilökunta käyttää maskeja. Koulu- ja eskarikuljetusten piirissä oleville annetaan maskit käyttöön kuljetuksissa. Yläkoulun oppilaiden suositellaan käyttävän maskeja. Oppilaat saavat tarvittaessa maskit koululta.
 • Kankaanpään Yhteislyseo ja Musiikkiopisto ovat etäopetuksessa.
 • Liikuntakeskuksen tilat, kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo ja nuorisotila pysyvät suljettuina ja kaupunki kieltää ulkopuolisten tilaisuudet ja ilta- ja viikonloppukäytön kaupungin hallinnoimissa kiinteistöissä. Kirjastossa jatkuu varaa ja nouda –palvelu.
 • Kaupunki suosittelee myös jatkamaan muun ryhmäharrastustoiminnan keskeytystä. Kaupungin tiloissa olevat harrastuspaikat ovat Kankaanpäässä suljettuina kaikkia ikäryhmiä ja lajien harjoittajia koskien.
 • Tiukka maskisuositus on edelleen voimassa. Kaupunki kehottaa noudattamaan maskisuositusta ja käyttämään maskia kaikissa sisätiloissa. Tartuntatautiviranomaiset korostavat tarkkuutta maskin käytössä erityisesti ruokailutilanteissa julkisissa paikoissa.
 • Etätyösuositus pysyy myös voimassa, mistä johtuen asiointi kaupungin viranhaltijoiden kanssa suositellaan hoitamaan puhelimitse ja sähköpostitse. Kaupungin toimistojen ovet mukaan lukien kaupungintalo ovat suljettuina.
 • Suositus on, että yli 10 henkilön sisätiloissa pidettäviä yksityistilaisuuksia ei järjestettäisi eikä niihin osallistuttaisi. Lisäksi suositellaan huomioimaan, että saman työyhteisön jäseniä osallistuisi enintään 5 samaan vapaa-ajan tilaisuuteen. Myös yksityisissä tilaisuuksissa tulee käyttää maskia, mikäli turvaetäisyyksien pito ei onnistu.
 • AVI:n ohjeistuksen mukaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen OKM:n ja THL:n 21.9.2020 antamaa ohjetta.
 • Kaupunki ei järjestä omia tilaisuuksia tai tapahtumia. Torstain toripäivät voidaan viranomaisten mukaan järjestää, kun turvavälit ja maskit huomioidaan. Vuoden 2020 viimeinen toripäivä järjestetään tiistaina 22.12.
 • Kaikkea tarpeetonta matkustamista ja liikkumista suositellaan välttämään sekä kuntien että maakuntien välillä.

Estetään viruksen leviäminen, oireisena hakeudutaan heti testiin

Edelleen kaupunki muistuttaa muista keskeisistä koronan leviämistä rajoittavista keinoista: hyvä käsi- ja yskimishygienia, turvavälit, kontaktien ja turhan liikkumisen vähentäminen. Koronavilkku-sovelluksen lataaminen puhelimeen on erittäin suositeltavaa.

Koronatestiin on hakeuduttava jo lievien oireiden ilmaannuttua. Soita Kankaanpäässä heti PoSan flunssapoliklinikalle p. 02 577 3265, josta saa näytteenottoajan ja saapumisohjeen. Flunssapoliklinikan puhelinneuvonta on avoinna ma-pe klo 8-16 ja la-su klo 9-15. Oirearvion voi tehdä myös omaolo.fi –palvelussa, josta saa toimintaohjeet.

Tilanteen seuranta

Kaupungin johtoryhmä seuraa tilanteen kehittymistä ja on jatkuvassa yhteydenpidossa terveysviranomaisten kanssa. Tarvittaessa reagoidaan nopeasti viranomaisten antamien ohjeistuksien mukaisesti.

Kaupunki suosittelee seuraamaan Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymän sekä Satasairaalan tiedotusta aiheesta:
www.eposa.fi/category/korona/
www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19

Kaupunki kerää omiin toimenpiteisiin liittyvät tiedot infosivulle:
www.kankaanpaa.fi/korona/

Lisätiedot

Mika Hatanpää, kaupunginjohtaja, Kankaanpään kaupunki
044 577 2210, mika.hatanpaa@kankaanpaa.fi

Margit Seppälä, ylilääkäri, Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä
044 577 3200, margit.seppala@eposa.fi