Pohjois-Satakunta koronan leviämisvaiheessa – Kankaanpään kaupunki rajoittaa palvelujaan seuraavan kahden viikon ajaksi

korona

Tänään 27.11. pidetyssä kokouksessa, johon osallistuivat Pohjois-Satakunnan kuntien johtajat, PoSan tartuntataudeista vastaavat viranomaiset ja Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, Pohjois-Satakunnan todettiin siirtyneen koronan leviämisvaiheeseen.

Kankaanpään kaupunki ottaa käyttöön viranomaisten suosituksesta Valtioneuvoston rajoituksia ja suosituksia leviämisvaiheeseen liittyen.

Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä tiedottaa osaltaan tilanteesta. Tiedote myös kaupungin verkkosivuilla: https://www.kankaanpaa.fi/pohjois-satakunnan-alueella-on-todettu-useita-covid-joukkoaltistumisia-pohjois-satakunta-on-siirtynyt-leviamisvaiheeseen/

– Tilanne on erittäin vakava, ja tärkeintä on rajata nyt sosiaaliset tilanteet minimiin ja noudattaa terveysviranomaisten suosituksia. Kaupungin toiminnan rajoitukset tukevat tätä, sanoo kaupunginjohtaja Mika Hatanpää. – Kun toimimme nopeasti, saamme toivottavasti tilanteen hallintaan.

Kaupungin toimenpiteet tulevat voimaan välittömästi ja ovat voimassa kaksi viikkoa eli 11.12. saakka, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudelleen. Mahdollisista toimenpiteiden purkamisista tai muutoksista tiedotetaan erikseen.

Varhaiskasvatus ja perusopetus jatkuvat normaalisti, yläasteen oppilaille maskisuositus, lukio etäopetukseen

Varhaiskasvatuksen yksiköiden toiminta jatkuu normaalisti. Henkilökunta käyttää maskeja. Myös huoltajien suositellaan käyttävän tuonti- ja hakutilanteissa maskia.

Perusopetus kouluissa jatkuu normaalisti. Koulujen henkilökunta käyttää maskeja. Koulu- ja eskarikuljetusten piirissä oleville annetaan maskit käyttöön kuljetuksissa. Yläasteen oppilaiden suositellaan käyttävän maskeja. Oppilaat saavat tarvittaessa maskit koululta.

Kankaanpään Yhteislyseo siirtyy etäopetukseen. Syksyn ylioppilasjuhlat joudutaan perumaan. Myös Musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen.

Kaupungin toimipisteet suljetaan, kirjastossa varaa ja nouda -palvelu

Kankaanpään kaupunki sulkee liikuntakeskuksen tilat, kaupunginkirjaston, kaupunginmuseon ja nuorisotilan sekä kieltää ulkopuolisten tilaisuudet ja ilta- ja viikonloppukäytön kaupungin hallinnoimissa kiinteistöissä.

Kaupunki suosittelee keskeyttämään myös ryhmäharrastustoiminnan tai järjestämään sen etämuotoisena.

Kaupunginkirjastossa toimii vastaava varaa ja nouda –palvelu kuin kevään sulkutilanteen aikana.

Tilaisuudet, kokoontumiset, matkustaminen

Kaupunki ei järjestä omia tilaisuuksia, tapahtumia tai kokoontumisia. Torstain toripäivät voidaan viranomaisten mukaan järjestää, kun turvavälit ja maskit huomioidaan.

Viranomaiset suosittelevat, että yli 10 henkilön tilaisuuksia ei järjestettäisi eikä niihin osallistuttaisi. Kaupunki suosittelee noudattamaan tätä ohjeistusta.

Kaikkea tarpeetonta matkustamista ja liikkumista suositellaan välttämään sekä kuntien että maakuntien välillä.

Maskin käyttö

Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee edelleen kaikkia yli 15-vuotiaita. Kaupunki kehottaa noudattamaan maskisuositusta ja käyttämään maskia kaikissa sisätiloissa. Kaupunki suosittelee alueen yrityksiä ja muita toimijoita tiedottamaan maskin käyttösuosituksesta tiloissaan esimerkiksi infolapuin. Valmiita tulostettavia julisteita voi ladata esimerkiksi THL:n www-sivujen materiaalipankista.

PoSa jakaa vähävaraisille kertakäyttöisiä suu-nenäsuojuksia Kankaanpään hyvinvointikeskuksessa (Torikatu 4).

Etätyösuositus ja asiointi kaupungin muissa toimipisteissä

Kaupungin henkilökunta noudattaa mahdollisuuksien mukaan valtakunnallista julkisten alojen etätyösuositusta ja kehottaa noudattamaan etätyösuositusta myös yksityisellä sektorilla.

Asiointi kaupungin työntekijöiden kanssa suositellaan hoitamaan puhelimitse ja sähköpostitse. Kaupungin toimistojen ovet mukaan lukien kaupungintalo ovat suljettuina.

Estetään viruksen leviäminen, oireisena hakeudutaan heti testiin

Edelleen kaupunki muistuttaa muista keskeisistä koronan leviämistä rajoittavista keinoista: hyvä käsi- ja yskimishygienia, turvavälit, kontaktien ja turhan liikkumisen vähentäminen. Koronavilkku-sovelluksen lataaminen puhelimeen on erittäin suositeltavaa.

Koronatestiin on hakeuduttava jo lievien oireiden ilmaannuttua. Soita Kankaanpäässä heti PoSan flunssapoliklinikalle p. 02 577 3265, josta saa näytteenottoajan ja saapumisohjeen. Flunssapoliklinikan puhelinneuvonta on avoinna ma-pe klo 8-16 ja la-su klo 9-15. Oirearvion voi tehdä myös omaolo.fi –palvelussa, josta saa toimintaohjeet.

Tilanteen seuranta

Kaupungin johtoryhmä seuraa tilanteen kehittymistä ja on jatkuvassa yhteydenpidossa terveysviranomaisten kanssa. Tarvittaessa reagoidaan nopeasti viranomaisten antamien ohjeistuksien mukaisesti.

Kaupunki suosittelee seuraamaan Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymän sekä Satasairaalan tiedotusta aiheesta:
www.eposa.fi/category/korona/
www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19

Kaupunki kerää omiin toimenpiteisiin liittyvät tiedot infosivulle:
www.kankaanpaa.fi/korona/

Lisätiedot

Mika Hatanpää, kaupunginjohtaja, Kankaanpään kaupunki
044 577 2210, mika.hatanpaa@kankaanpaa.fi