Korona-tiedottamisen pääsivu – www.kankaanpaa.fi/korona

Korona-tiedottamisen pääsivu – www.kankaanpaa.fi/korona

Pohjois-Satakunnan alueella koronavirukseen liittyvän terveydellisen tilanteen hoidosta vastaa Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä (PoSa), jonka ohjeet löytyvät osoitteesta: www.eposa.fi

Koko Satakuntaa koskevat ohjeistukset löytyvät Satasairaalaan koronatiedotussivulta: www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19

(päivitetty 16.10. klo 17.00)

Kaupunki tiedottaa tällä verkkosivulla ajankohtaisista koronavirustilanteeseen liittyvistä toimenpiteistä kaupungin organisaatioon liittyen. Suora linkki sivulle on: www.kankaanpaa.fi/korona

Muut koronavirustilanteen päivitettävät infosivut:

Kaikki koronavirustilanteeseen liittyvät uutiset sekä tärkeimmät linkit löytyvät sivun oikeasta laidasta tai mobiilissa sivun alaosasta.


Tilanteen seuranta ja yhteydenotot

Kaupungin johtoryhmä seuraa tilanteen kehittymistä ja on jatkuvassa yhteydenpidossa. Tarvittaessa reagoidaan nopeasti viranomaisten antamien ohjeistuksien mukaisesti.

Kaupungin toimipaikat ovat pääsääntöisesti avoinna virka-aikaan pääsääntöisesti klo 9-15 välillä. Kaupungintalon neuvontapiste on vielä toistaiseksi suljettuna, mutta kaupungintalo on muutoin avoinna. Kaikissa kaupungin tiloissa kävijöiden tulee noudattaa hygienia- sekä turvaväliohjeistuksia eikä tiloihin saa saapua sairaana.

Valtakunnallinen julkisten alojen etätyösuositus on voimassa 15.10. lukien. Kaikissa töissä, joissa työtehtävät mahdollistavat etätyön, tulisi mahdollisuuksien mukaan siirtyä etätöihin. Etätyöstä sovitaan oman esimiehen kanssa. Kannattaa varmistaa etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse, mikäli haluaa tavata juuri tiettyä viranhaltijaa. Kaupungin yhteystiedot löydät verkkosivulta: www.kankaanpaa.fi/yhteystiedot

Kaupungin vaihteesta saat myös helposti yhteyden haluamaasi henkilöön: 02 57 700

Koronatilanteeseen liittyvät ohjeistukset

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksessa noudatetaan edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, vältetään turhia kontakteja sekä siivotaan tiloja tehostetusti. Varhaiskasvatukseen EI saa tulla sairaana. Varhaiskasvatus tiedottaa vanhempia tarkemmista toimintaohjeista.

Perusopetus

Koulutyö käynnistyi normaalisti lähiopetuksessa torstaina 13.8. Suurelta osin jo keväältä tutut koronatoimenpiteet ovat edelleen voimassa. Kouluissa noudatetaan tehostettua käsihygieniaa ja vältetään ylimääräisiä kontakteja. Kouluun ei saa tulla sairaana. Koulut ovat lähettäneet huoltajille tarkempia ohjeistuksia Wilman kautta. Valtakunnallisia linjauksia koronatilanteen suhteen seurataan koulutoimessa tarkasti ja kouluissa on laadittu tarkat työsuunnitelmat mahdollisten tartuntatilanteiden varalta.

Lukio

Yhteislyseon lukuvuosi alkoi 13.8. Kaikessa koulun toiminnassa vältetään turhia lähikontakteja sekä noudatetaan hyvää hygieniaa. Mahdolliseen etäopetuksen järjestämiseen varaudutaan.

Musiikkiopisto

Musiikkiopiston syyslukukausi alkoi 17.8. Uusi lukuvuosi toteutetaan hybridiopetus-mallilla: lähtökohtaisesti pääopetusmuotona on lähiopetus, mutta tilanteen vaatiessa voidaan osaksi tai tarvittaessa kokonaan siirtyä etäopetukseen. Musiikkiopiston konserteissa suositellaan käytettäväksi suojamaskia.

Muut toimipaikat

Koronatoimenpiteinä kaupungin asiakaspalvelupisteille on asennettu suojapleksejä ja tiloissa kulkemiseen on tehty opasteita. Asiakaspalvelutilanteet pyritään hoitamaan lyhyesti ja turvavälejä noudattaen. Kävijämääriä seurataan ja katsotaan, ettei tiloihin tule ruuhkaa.

 • Sivistystoimiston ovet pidetään turvallisuussyistä lukittuina 19.10. alkaen eli asiakaspalvelu toimii kuten ennenkin, mutta yläkerran ovesta ei pääse vapaasti sisälle. Mikäli henkilökohtainen käynti on välttämätön eikä henkilö ole sopinut tapaamista etukäteen, toimistoomme pääsee soittamalla yläkerran oven pielessä olevaa ovikelloa. Oven pielessä on jokaisen työntekijän puhelinnumero, joista voi tavoitella tarvitsemaansa henkilöä. Asiakaspalveluaika edelleen klo 9-15. Toimisto on siis koulukeskuksen hallintosiiven 2. kerroksessa.
 • Kaupunginkirjasto on avoinna 1.9. alkaen normaaleilla aukioloilla: ma-pe klo 11-19, la klo 10-14 ja aattoina klo 10-15. Lehtisali aukeaa aukiolopäivinä klo 9. Huom! Kirjastossa asiakastietokoneita on vähennetty ja niiden käyttöaika on max. 1 h. Lehtisalissa on rajoitettu asiakasmäärä max. 10 hlöä. Laajemmat tiedonhaut yms. selvittelyt suositellaan hoitamaan ensisijaisesti puhelimella tai sähköpostilla.
 • Kaupunginmuseo siirtyy 31.8. alkaen syys- ja talvikauden aukioloaikoihin ollen auki la-su klo 12-16. Ryhmäkäynnit ja opastukset tilauksesta. Toimisto- ja tietopalvelu arkisin virka-aikaan.
 • Liikuntakeskuksen liikuntasalit ovat avoinna ma-pe 8-21, la 8-18, su 10-18, ulko-ovet suljetaan ma-pe 20.30, la-su 17.30. Uimahalli on avoinna ma, ti ja to 7-21, ke 7-20, pe 10-20, la 11-16, su 12-18.
 • Nuorisotila Ketun Golo avautuu kesäloman jälkeen normaalisti toimintaan 18.8. alkaen ollen avoinna ti-to klo 14-20.

Ohjeet kaupungin henkilöstölle

Valtakunnallinen julkisten alojen etätyösuositus on voimassa 15.10. lukien. Kaikissa töissä, joissa työtehtävät mahdollistavat etätyön, tulisi mahdollisuuksien mukaan siirtyä etätöihin. Etätyöstä sovitaan oman esimiehen kanssa.

Tapahtumien järjestäminen

16.10. päivitettyjen ohjeistusten mukaan Kankaanpään kaupunki ei järjestä yli 50 hengen tapahtumia. Lisäksi suositellaan, että muita pienempiäkään tapahtumia ei järjestetä. Tapahtumia järjestettäessä tulee ottaa huomioon THL:n ohjeet ja AVI:n määräykset tilaisuuden turvallisesta toteuttamisesta.


Kaupungin aiempia toimenpiteitä koronavirustilanteeseen liittyen

1.6.2020 voimaan astuvat muutokset rajoitustoimenpiteisiin

Kankaanpään kaupungin eri toimipaikat avautuvat viranomaisten ohjeistusten mukaisesti 1.6. alkaen. Tämä tarkoittaa, että liikuntakeskus, kaupunginkirjasto sekä kaupunginmuseo ovat jälleen avoinna yleisölle. Myös Nuorisotila Ketun Golo on auki kesäkuun alkuviikolla ja ja toimintakeskus Solmun palvelut avautuvat.

Kaikkien tilojen käyttöönotossa noudatetaan toimenpiteitä, joilla avaaminen voidaan suorittaa hallitusti ja turvallisesti. Asiakaspalvelupisteille on asennettu suojapleksejä, tiloissa kulkemiseen on tehty opasteita ja joitain palveluita, kuten esimerkiksi uimahallin saunat, ei oteta vielä tässä vaiheessa käyttöön.

Asiakaspalvelutilanteet pyritään hoitamaan lyhyesti ja turvavälejä noudattaen. Kävijämääriä seurataan ja katsotaan, ettei tiloihin tule ruuhkaa. Liikuntakeskuksen eri tilojen ja kirjaston lehtisalin osalta on asetettu tarkemmat kävijämäärärajat.

Tiloissa kävijöiden tulee noudattaa hygienia- sekä turvaväliohjeistuksia eikä tiloihin saa saapua sairaana.

Kaupungin muut toimipaikat mukaan lukien kaupungintalo ovat vielä toistaiseksi suljettuna. Asiointi pyydetään hoitamaan puhelimitse ja sähköpostitse.

Varhaiskasvatus

Perusopetus

Lukio

Musiikkiopisto

Suljettuna olevat tilat

Muut kaupungin palvelut

 • Kaupungin toimipisteet ovat pääsääntöisesti suljettuna ja kaupungin työntekijät tekevät etätöitä. Välttämättömiä tapaamisia järjestetään harkinnan mukaan sovittaessa ajanvarauksella. Kaupunki pyytää kaikessa asioinnissa käyttämään ensisijaisesti puhelinta tai sähköpostia henkilökohtaisen asioinnin sijaan. Katso yhteystiedot: kankaanpaa.fi/yhteystiedot
 • Kriittisissä toiminnoissa olevat henkilöt (esim. vesihuolto) jatkavat työtään normaalisti huomioiden alle 10 henkilön kokoontumissäännön.
 • Eri toimialat ovat antaneet myös tarkempia ohjeistuksia palveluihinsa liittyen:

Kaupungin hallinnon ohjeet

Muut ohjeistukset

 • Hallituksen ohjeiden mukaan tapahtumat ja muut yli 10 hengen kokoontumiset sekä tarpeeton oleskelu julkisilla paikoilla on koronavirustilanteen vuoksi kiellettyä. Kaupungin verkkosivujen tapahtumakalenteri on myös toistaiseksi otettu pois käytöstä. HUOM! Toripäivät jatkuvat jälleen 7.5. alkaen.
 • Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), poislukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt. Katso tarjolla olevat asiointi- yms. palvelut: Koronapalvelut
 • Kielletään vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä sekä ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.
 • Ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin. Ulkomailta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja kahden viikon poissaolosta yhdessä työnantajansa kanssa. Katso tarjolla olevat asiointi- yms. palvelut: Koronapalvelut