Korona-tiedottamisen pääsivu – www.kankaanpaa.fi/korona

Korona-tiedottamisen pääsivu – www.kankaanpaa.fi/korona

(päivitetty 1.6. klo 9.00)

Kaupunki tiedottaa tällä verkkosivulla ajankohtaisista koronavirustilanteeseen liittyvistä toimenpiteistä. Suora linkki sivulle on: www.kankaanpaa.fi/korona

Muut koronavirustilanteen päivitettävät infosivut:

Kaikki koronavirustilanteeseen liittyvät uutiset sekä tärkeimmät linkit löytyvät sivun oikeasta laidasta tai mobiilissa sivun alaosasta.


Tilanteen seuranta ja yhteydenotot

Kaupungin johtoryhmä seuraa tilanteen kehittymistä ja on jatkuvassa yhteydenpidossa. Tarvittaessa reagoidaan nopeasti viranomaisten antamien ohjeistuksien mukaisesti. Johtoryhmä kokoontuu etäyhteyden välityksellä tarpeen mukaan.

Kaupunki pyytää kaikessa asioinnissa käyttämään ensisijaisesti puhelinta tai sähköpostia henkilökohtaisen asioinnin sijaan. Katso yhteystiedot: www.kankaanpaa.fi/yhteystiedot

1.6. voimaan astuvat muutokset rajoitustoimenpiteisiin

Kankaanpään kaupungin eri toimipaikat avautuvat viranomaisten ohjeistusten mukaisesti 1.6. alkaen. Tämä tarkoittaa, että liikuntakeskus, kaupunginkirjasto sekä kaupunginmuseo ovat jälleen avoinna yleisölle. Myös Nuorisotila Ketun Golo on auki kesäkuun alkuviikolla ja ja toimintakeskus Solmun palvelut avautuvat.

Kaikkien tilojen käyttöönotossa noudatetaan toimenpiteitä, joilla avaaminen voidaan suorittaa hallitusti ja turvallisesti. Asiakaspalvelupisteille on asennettu suojapleksejä, tiloissa kulkemiseen on tehty opasteita ja joitain palveluita, kuten esimerkiksi uimahallin saunat, ei oteta vielä tässä vaiheessa käyttöön.

Asiakaspalvelutilanteet pyritään hoitamaan lyhyesti ja turvavälejä noudattaen. Kävijämääriä seurataan ja katsotaan, ettei tiloihin tule ruuhkaa. Liikuntakeskuksen eri tilojen ja kirjaston lehtisalin osalta on asetettu tarkemmat kävijämäärärajat.

Tiloissa kävijöiden tulee noudattaa hygienia- sekä turvaväliohjeistuksia eikä tiloihin saa saapua sairaana.

Kaupungin muut toimipaikat mukaan lukien kaupungintalo ovat vielä toistaiseksi suljettuna. Asiointi pyydetään hoitamaan puhelimitse ja sähköpostitse.

Kaupunginkirjasto

Yhteystiedot: Kangasmoisionkatu 1, puh. 044 577 2421, kirjasto.kankaanpaa.fi  

1.-18.6.

ma-pe lehtisali klo 9-19, lainaussali klo 11-19, la klo 10-14

juhannusaatonaattona lehtisali klo 9-15, lainaussali klo 10-15

22.6.-31.8.

ma-to lehtisali klo 9-18, lainaussali klo 12-18, pe lehtisali klo 9-15, lainaussali klo 10-15, la suljettu

Lehtisalissa max. asiakasmäärä 10 hlöä. Asiakastietokoneita on vähennetty ja niiden käyttöaika on max. 1 h. Laajemmat tiedonhaut yms. selvittelyt suositellaan hoitamaan ensisijaisesti puhelimella tai sähköpostilla.

Kaupunginmuseo

Yhteystiedot: Museokatu 10, Niinisalo, puh. 044 578 7454, www.kankaanpaa.fi/museo

1.6.-30.8. päivittäin klo 11-18 (suljettu juhannuksena)

Perusnäyttelyt avoinna. Myöhemmin kesäkuussa avautuu näyttely: “Viiva – suunniteltu modernin arkkitehtuurin Kankaanpää”.

Liikuntakeskus

Yhteystiedot: Jämintie 10, puh. 044 577 2680, www.kankaanpaa.fi/liikuntakeskus

Uimahalli

1.-12.6. sekä 22.-26.6. ma-pe klo 8-15 uimakoulut (ei yleisöä), ma, ti ja to klo 15.15-21, ke ja pe klo 15.15-20

15.-18.6. ma ja ti klo 8-21, ke klo 8-20, to klo 8-18

Ei aamu-uintia. Saunat, vesiliukumäki, ponkku ja hierontasuihkut eivät ole käytössä. Uimahallin max. asiakasmäärä 50 hlöä

Muu liikuntakeskus

1.-12.6. sekä 22.-26.6. ma–pe 8-21

15.-18.6. ma-ke klo 8-21, to klo 8-18

Max. asiakasmäärät: kuntosali, painisali 10 hlöä, painonnostosali, nyrkkeilysali 5 hlöä, palloiluhalli 30 hlöä (10 hlöä/osio)

29.6 – 2.8. Uimahalli ja liikuntakeskus ovat suljettuna

Nuorisotila Ketun Golo

Yhteystiedot: Knuuttilankatu 9, puh. 040 5730 910, www.kankaanpaa.fi/nuorisotila-ketungolo/

2-4.6. klo 12-18

Toimintakeskus Solmu

Yhteystiedot: Jalavankatu 2, puh. 044 577 2473 (ark. klo 10-16), www.kankaanpaa.fi/toimintakeskus-solmu/

Pesu-/korjaushalli auki ajanvarauksella 27.5. alkaen. Leivintuparakennus varattavissa 1.6. alkaen.

Muut toimipaikat

Kaupungin muut toimipaikat ovat pääsääntöisesti toistaiseksi suljettuna. Kaupunki pyytää kaikessa asioinnissa käyttämään ensisijaisesti puhelinta tai sähköpostia henkilökohtaisen asioinnin sijaan. Välttämättömiä tapaamisia järjestetään harkinnan mukaan sovittaessa ajanvarauksella.

Yhteystiedot: www.kankaanpaa.fi/yhteystiedot. Puhelinvaihde: 02 57 700


Kaupungin aiempia toimenpiteitä koronavirustilanteeseen liittyen

Varhaiskasvatus

Perusopetus

Lukio

Musiikkiopisto

Suljettuna olevat tilat

Muut kaupungin palvelut

  • Kaupungin toimipisteet ovat pääsääntöisesti suljettuna ja kaupungin työntekijät tekevät etätöitä. Välttämättömiä tapaamisia järjestetään harkinnan mukaan sovittaessa ajanvarauksella. Kaupunki pyytää kaikessa asioinnissa käyttämään ensisijaisesti puhelinta tai sähköpostia henkilökohtaisen asioinnin sijaan. Katso yhteystiedot: kankaanpaa.fi/yhteystiedot
  • Kriittisissä toiminnoissa olevat henkilöt (esim. vesihuolto) jatkavat työtään normaalisti huomioiden alle 10 henkilön kokoontumissäännön.
  • Eri toimialat ovat antaneet myös tarkempia ohjeistuksia palveluihinsa liittyen:

Kaupungin hallinnon ohjeet

Muut ohjeistukset

  • Hallituksen ohjeiden mukaan tapahtumat ja muut yli 10 hengen kokoontumiset sekä tarpeeton oleskelu julkisilla paikoilla on koronavirustilanteen vuoksi kiellettyä. Kaupungin verkkosivujen tapahtumakalenteri on myös toistaiseksi otettu pois käytöstä. HUOM! Toripäivät jatkuvat jälleen 7.5. alkaen.
  • Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), poislukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt. Katso tarjolla olevat asiointi- yms. palvelut: Koronapalvelut
  • Kielletään vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä sekä ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.
  • Ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin. Ulkomailta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja kahden viikon poissaolosta yhdessä työnantajansa kanssa. Katso tarjolla olevat asiointi- yms. palvelut: Koronapalvelut